foto

Affiliate-links:


Meer routeboeken

Wandelgids Franse Pyreneeën: Centrale Pyreneeën,
T. Joosten, 208 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar BV
Ton Joosten neemt je in zijn wandelboeken over de Pyreneeën mee op zeer veel tochten. Het is een serie die bestaat uit 4 boeken met in totaal 200 (!) korte en lange wandeltochten in de Franse en Spaanse Pyreneeën. Dit deel beschrijft het centrale deel van de Franse Pyreneeën.

Wandelgids Franse Pyreneeën: Centrale Pyreneeën

Wandelgids Franse Pyreneeën: Het Parc National des Pyrénées Occidentales,
T. Joosten, 224 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar BV
Duidelijk omschreven routes, met bij elk de hoogteverschillen, afstand, duur, startplaatsen en andere praktische informatie overzichtelijk weergegeven. Een absolute must voor elke (berg) wandelaar die het 'Parc National' wil bezoeken. Joosten weet feilloos uit te leggen waar je op moet letten en weet met zijn schrijfstijl de wandelaar te inspireren om meer te genieten tijdens het lopen.

Wandelgids Franse Pyreneeën: Het Parc National des Pyrénées Occidentales

Wandelgids Spaanse Pyreneeën: Catalaanse Pyreneeën en Andorra,
T. Joosten, 224 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar
Dit is de laatse van de vier boeken uit deze serie. Met dit boek maakt Joosten zijn meesterwerk met routebeschrijvingen in de Franse en Spaanse Pyreneeën compleet. In totaal zijn er nu 200 routes besproken en zou elke (berg)wandelaar dus voldoende stof moeten hebben voor jaren achtereen wandelplezier.

Wandelgids Spaanse Pyreneeën: Catalaanse Pyreneeën en Andorra

Wandelgids Spaanse Pyreneeën: Aragon,
T. Joosten, 215 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Elmar BV
Joosten beschrijft in dit boek opnieuw 50 verschillende dagtochten aan de Spaanse kant van de Pyreneeën. In dit boek routes in onder andere het Possets-massief en het Maladeta-massief, maar uiteraard wordt ook het 'Parque Nacional de Ordesa y Monte Perdido' bezocht. Een schitterend natuurpark bekend om zijn grandioze canyons.

Wandelgids Spaanse Pyreneeën: Aragon

De Ardennen, actief en avontuurlijk,
G. Hauspie, 127 pagina's
Uitgegeven door: Deltas
"Wandelen, Mountainbiken, Kajakken, Rotsklimmen en Speleologie komen allemaal aan bod in dit boekje. Heel veel, en daarom eigenlijk helemaal niets. De informatie is te beknopt, de routes te voor de hand liggend. De beschrijvingen onvolledig. Een kleine zoektocht op internet zal je stukken verder brengen dan dit boekje."

De Ardennen, actief en avontuurlijk

Pyreneeën (Gouden Serie),
R. van Maarle en M. Mandos, 336 pagina's
Uitgegeven door: ANWB
Zowel de Franse als de Spaanse kant van de Pyreneeën worden in dit boek uitgebreid besproken. Overzichtelijk ingedeeld in de verschillende streken en voorzien van duidelijke kaarten, bondige -maar complete- informatie en daarnaast aangevuld met mooie aquarellen van één van de auteurs. Voor wie de Pyreneeën eens goed geïnformeerd wil bezoeken zeker de moeite waard.

Pyreneeën (Gouden Serie)

Spaanse Pyreneeën (actief en anders),
R. van Maarle en M. Mandos, 127 pagina's
Uitgegeven door: ANWB
Een boek met de nadruk op het actief bezig zijn in dit zuidelijke gebergte. Praktische informatie over de rit er naartoe, waarna men kan kiezen uit verschillende dagtochten en fietstochten. Ook aandacht voor andere buitensporten als paardrijden en canyoning. Wie makkelijk en snel de natuur van de Pyreneeën in wil zonder al te veel voorbereiding heeft aan dit boekje (qua informatie) genoeg.

Spaanse Pyreneeën (actief en anders)

Wandelgids; Ardennen: het Noorden en Oosten,
M. Pelgrim, 64 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Stap voor Stap, Nijmegen
Op het eerste gezicht is dit boekje eenvoudig van opmaak. Een blik op de routebeschrijvingen (en vervolgens ook volgen natuurlijk!) doet deze eerste indruk de kop indrukken. De kaartjes zijn wat pover, maar dat wordt gecompenseerd door duidelijke uitleg. De prijs maakt in elk geval alles goed, want ze zijn zeer goedkoop. In dit boekje ligt de nadruk op het noorden en oosten van de Ardennen, de routes zijn dan ook geconcentreerd langs de lijn Spa-Malmedy-St.Vith.

Wandelgids; Ardennen: het Noorden en Oosten

Wandelgids; Ardennen: Noord, West en Zuid,
M. Pelgrim, 64 pagina's
Uitgegeven door: Uitgeverij Stap voor Stap, Nijmegen
Het tweede deel van wandelgidsen over de Ardennen. Ook dit boekje is handzaam en eenvoudig van opmaak. De routes zijn kort maar leuk en zeker de moeite waard. De routekaartjes zijn slechts ter ondersteuning van de routes, want een goede wandelkaart is bij de meeste tochten noodzakelijk om niet te verdwalen. De routes in dit boekje zijn vooral te vinden in de buurt van Dinant, Bouillon en La Roch en Ardenne.

Wandelgids; Ardennen: Noord, West en Zuid

Dbh Gids Wandelen Door Eifel En Ardennen,
F. Lempereur
Uitgegeven door: Lannoo
Een combinatie van één meerdaagse en enkele dagtochten geeft een duidelijk beeld van wat je kunt verwachten als je gaat wandelen in de Eifel of de Ardennen: rust, natuur en veel, heel veel wandelplezier.

Dbh Gids Wandelen Door Eifel En Ardennen

Wandelen Langs Vlaamse Wegen,
J. Remoortere
Uitgegeven door: Lannoo
Wandelen in de natuur is mooi en rustig, maar dat wandelen door steden, over wegen en straten zo leuk kan zijn is wellicht minder bekend. Remoortere verzamelde een aantal leuke, culturele en vooral leerzame wandelingen 'Langs Vlaamse Wegen'.

Wandelen Langs Vlaamse Wegen

Lonely Planet: Trekking in Spain,
Lonely Planet, 208 pagina's
Uitgegeven door: Nilsson & Lamm
Trekking in Spain beschrijft de verschillende gebieden in Spanje waar je kunt wandelen in de vrije natuur. Doordaat er zo'n groot gebied aan de orde komt is er weinig plaats voor gedetailleerde beschrijvingen van de routes, bestemmingen en accomodaties. Het boek is dan ook vooral goed om een beeld te krijgen van de mogelijkheden.

Lonely Planet: Trekking in Spain

Walking In Spain,
Lonely Planet, 440 pagina's
Uitgegeven door: Lonely Planet Publications
De enige Lonely Planet voor de wandelaar die naar Spanje komt. Zoals gewoonlijk erg volledig en duidelijk. Enige (persoonlijke) minpunt vind ik het zeer korte stuk over Catalonië.

Walking In Spain

Dbh Gids Wandelen Door Antwerpse Bossen,
J. van Remoortere
Uitgegeven door: Lannoo
Remoortere neemt je mee door verschillende bossen en vertelt je er alles over. Niet alleen over de bomen die er staan, maar ook over de geschiedenis van elk bos. Erg leuk om eens met een andere blik door de bomen het bos juist wel te zien.

Dbh Gids Wandelen Door Antwerpse Bossen

In de ban van de Pyreneeën,
T. Joosten, 298 pagina's
Uitgegeven door: Gottmer
Meer dan 25 tochten worden in dit boek besproken door Ton Joosten, Pyreneeën-kenner bij uitstek. Middels een gevarieerde keus aan routes, lengtes en gebieden gunt hij de lezer/wandelaar een blik op de schoonheid van het Spaans/Franse gebergte. Door een uitegekiende wijze van overlappingen kan de lezer de tochten combineren van tochten van enkele dagen tot meer dan een week.

In de ban van de Pyreneeën

Links & rechts van het Pieterpad (2),
J. de Ruiter, 112 pagina's
Uitgegeven door: De Ruiter Nieuwland
Een leuke, luchtige omschrijving van een deel van Nederlands langste LAW. Het is zeker geen vervanger van de officiële routebeschrijving, maar door zijn illustraties en omschrijvingen vooral een leuk boek voor mensen die de tocht gelopen hebben en nog eens vanuit hun luie stoel willen herbeleven. De Ruiter beschrijft het Pieterpad duidelijk door de ogen van een wandelaar. Achterin is ruimte voor eigen ervaringen en een beknopte lijst van bezienswaardigheden langs de route. Bestellen kun je dit boekje bij de uitgever.

Links & rechts van het Pieterpad (2)

Wandelgids voor de Gorges du Verdon,
G. Evers, 107 pagina's
Uitgegeven door: CAD-Magazine B.V.
'5 wandelroutes voor het hele gezin laten je de verschillende kanten van dit verbluffende natuurspektakel zien. Soms ga je langs de ijzingwekkende dieptes van de kloof, soms moet je door een grot en heb je een zaklamp nodig. Wie hier eens geweest is zal deze indrukwekkende canyon nooit meer vergeten.'

Natuurwandelgids, Schotland en Noord-Engeland,
D. van Wamel, 237 pagina's
Uitgegeven door: Babylon-De Geus en SNP Natuurreizen
'Verzameling van 20 korte en middellange wandelingen in de wilde natuur van Noord-Engeland. Duidelijke routebeschrijvingen. Eenvoudige maar heldere kaartjes. Het gidsje geeft veel randinformatie over met name de Flora en fauna van de diverse gebieden. Niet voor de stevige wandelaar…meer iets voor een gezin met kleine kinderen.'

Bergwandelingen in Berner-Oberland,
R. Weijdert, 140 pagina's
Uitgegeven door: Weijdert en Peters Uitgevers
'Een van mijn favoriete uitgeverijen. Deze mensen hebben de afgelopen decennia de Alpen afgestruint en de bezochte gebieden in de vorm van routegidsjes uitgegeven. Deze zijn geschikt voor de beginner, maar meer bedoeld voor de wat meer ervaren bergwandelaar. Ook enige aan Alpinisme grenzende tochten staan beschreven. In deze uitgave maakt u kennis met het Berner-Oberland. Van west naar oost worden vele tientallen wandelingen in het gebied beschreven. De kaartschetsjes zijn erg eenvoudig, maar de meeste tochten voeren over duidelijk gemarkeerde paden.'

Bergwandelingen in de Italiaanse alpen,
R. Weijdert en L. Peters, 197 pagina's
Uitgegeven door: Weijdert en Peters Uitgevers
'De beschreven wandelingen voeren je naar het hart van de massieven rondom het noord-Italiaanse valle d’Aosta. De wandelingen zijn per gebied ingedeeld, en alle tegelijk op het kaartje ingetekend. Zo wordt het erg makkelijk van de losse wandelingen zelf een meerdaagse tocht te maken. De opzet van het gidsje is zeer duidelijk. De auteurs organiseren zelf ook trektochten in dit gebied. Zie hiervoor de Homepage.'

Bergtochten,
R. Weijdert, 214 pagina's
Uitgegeven door: Albini
'Verspreid over Wallis, Mont Blanc en Gran Paradiso liggen de 34 tochten die Robert in dit gidsje beschrijft. Deze tochten zijn alleen te maken met een gedegen alpiene ervaring en zijn beginners niet aan te raden. Robert heeft geprobeerd juist de drukke gebieden te mijden en voor veel tochten een andere invalshoek dan gebruikelijk te kiezen. De noord-Italiaanse Alpen zijn voor hem door de rust, het klimaat en het natuurlijke karakter het ideale gebied gebleken.'

Ötztaler Alpen, Gebietsführer für Wanderer und Bergsteiger,
W. Klier, 278 pagina's
Uitgegeven door: Bergverlag Rother
'Aan deze handige pocket-size gidsjes moet je even wennen. De beschrijvingen zijn kort en bondig, maar gigantisch in aantal. Alle tochten die je in Ötztal kunt maken staan erin, en de info is toereikend. Bijzonder prettig vind ik de vele foto’s van het gebied waar de routes ingetekend staan. Dit vergemakkelijkt de oriëntatie ter plekke enorm. De 1:50000 kaart is voor de meeste tochten toereikend.'

Ötztaler Alpen, Gebietsführer für Wanderer und Bergsteiger

Berninagruppe, Gebietsführer für Wanderer und Bergsteiger,
W. Flaig en G. Flaig, 262 pagina's
Uitgegeven door: Bergverlag Rother
'Wil je alle tochten uit dit werkje maken ben je je leven lang bezig. Wederom korte, adequate beschrijvingen. Foto’s met de routes ingetekend maken het je makkelijk(er). Van wandeltocht tot hoog-alpiene tochten in de 5e graad.'

Berninagruppe, Gebietsführer für Wanderer und Bergsteiger

Allgäuer Alpen, Gebietsführer für Wanderer und Bergsteiger,
D. Seibert en H. Groth, 286 pagina's
Uitgegeven door: Bergverlag Rother
'Ook met dit boekje kun je een leven lang uit de voeten in dit (niet te onderschatten) deel van de Alpen. Naast de bij Rother altijd aanwezige randinformatie over de streek staan alle klasiekers hier op de bekende bondige manier beschreven. De kaart is beter en gedetailleerder dan de standaard 1:50000 van dit gebied.'

Allgäuer Alpen, Gebietsführer für Wanderer und Bergsteiger

Trekking in Nepal,
R. Dalman en R. de Bos, 320 pagina's
Uitgegeven door: Dominicus
"Naast de beschrijvingen van 15 trektochten geeft dit boekje ook aardige achtergrondinformatie over het land, de cultuur, de geschiedenis en het gebergte. Mooie foto’s, duidelijke kaartjes en relevante rand-informatie. Onontbeerlijk bij een voorbereiding op een trektocht, maar ook erg leuk voor iemand die gewoon meer wil weten over Trekking in Nepal."

Het Parc Régional du Queyras,
G. Evers, 96 pagina's
Uitgegeven door: CAD-Magazine
"Bedoeld voor de ‘doorsnee’ tourist die op eenvoudige, snelle weg zijn doel wil vinden in dit gebergte. 5 beschreven wandelroutes voeren je vanaf de parkeerplaats over goed gemarkeerde paden naar prachtige panorama’s. Voor de ‘stevige’ bergwandelaar absoluut ontoereikend, maar dat is de doelgroep dus ook niet. Vooral Val d’Escreins (staat ook beschreven in Hans Lasonders’ Trektochten door de Franse Alpen) is zeer apart. Op de kammen van de Vars kom je hele velden Edelweiss tegen."

Lannoo’s Meerdaagse Trektochten in de Ardennen,
P. Smets en L. West, 167 pagina's
Uitgegeven door: Lannoo
"In de serie ‘dicht-bij-huisgidsen’ beschrijft deze 7 tweedaagse en 4 driedaagse tochten verspreid over het Ardennengebied. De routebeschrijvingen zijn over het algemeen goed te volgen. De kaartjes zijn maar net toereikend. Je hoeft in principe geen aanvullende kaarten te kopen. De tochten zijn vrij wisselend van karakter. Soms wat meer asfalt, soms voornamelijk geitenpaadjes. Als je dit boekje ‘uitgelopen’ hebt, heb je een prima beeld van wat de Ardennen de wandelaar te bieden heeft."

4000er, Die Normalwege,
R. Goedeke, 240 pagina's
Uitgegeven door: J.Berg-Bruckman
"Dit Duitstalige boek geeft kort en bondig de (normaal)routes voor alle 4000ers in de Alpen. Eenvoudige kaartjes en beschrijvingen van wat je kan verwachten geven een zeer duidelijk beeld. Kaarten en ervaring zijn benodigd, maar met een bergsport-cursus voor beginners (C-1, NKBV) en een goede conditie worden vele van deze toppen haalbaar. Volgend jaar staat mijn eerste 4000er op het programma, en ik heb nu, mede dankzij dit boek, al veel geleerd en vooral veel voorpret."

Overige boeken
Daarnaast zijn naar mijn idee de volgende boeken ook de moeite waard om eens door te bladeren op zoek naar een leuke route:

Domincus-serie: Trektochten in de Frans Alpen,
H. Lasonder
Uitgegeven door: Gottmer
20 trektochten staan beschreven. Enkele dagtochten. Veel meerdaagse trektochten. En zelfs enkele hoog-alpiene touren. De zwaarte loopt op van 'licht', tot 'zeer zwaar'. Ik heb gelopen o.a. tocht: 4, 15, 16 en 18. Wel zelf een 1:25.000 kaart kopen. Op de meerdaagse tochten kun je gebruik maken van hutten (reserveren), maar ook wild-kamperen, zelfs in de natuurparken. De tochten liggen verspreid door het hele Franse Alpen-gebied, en zijn daardoor zeer wisselend van karakter. (M. Swinkels)
Bestel dit boek nu bij:
Bol.com |

Domincus-serie: Trektochten in de Frans Alpen

Through The Spanish Pyrenees - Gr11 - A Long Distance Footpath,
Paul Lucia, 224 pagina's
Uitgegeven door: Cicerone Press
Dit is één van de zeer weinige niet Spaans-talige boeken die de volledige GR-11 beschrijft. Een wandeltocht dwars door de Pyreneeën van kust tot kust.
Bestel dit boek nu bij:
Amazon.co.uk |

Rother Wandelgidsen: Vogezen,
B. Pollman
Uitgegeven door: Nilsson & Lamm
De wandelgidesen van Rother kenmerken zich door zeer korte, bondige routebeschrijvingen die zich goed laten volgen. Tevens per route een 1:50.000 kaartfragment met de route ingetekend. Hierdoor hoef je niet telkens een dure kaart te kopen. Per boekje 50 beschrijvingen van route met kaart. In de Vogezen uitgave allemaal lusvormige tochten die het gehele Vogezen-gebied beslaan. Ondanks de geringe hoogte van de Vogezen zijn er toch enkele pittige tochten in opgenomen. (M. Swinkels)
Bestel dit boek nu bij:

Rother Wandelgidsen: Mont Blanc,
H. Eberlein
Uitgegeven door: Nilsson & Lamm
De wandelgidesen van Rother kenmerken zich door zeer korte, bondige routebeschrijvingen die zich goed laten volgen. Tevens per route een 1:50.000 kaartfragment met de route ingetekend. Hierdoor hoef je niet telkens een dure kaart te kopen. Per boekje 50 beschrijvingen van route met kaart. In de Mont-Blanc uitgave de complete tour de Mont-Blanc. Slechts enkele lusvormige tochten. Bij sommige 'one-way'-routes vaak wel vermeld hoe terug te komen opstartpunt me openbaar vervoer. Veel dagtochten die beginnen en eindigen bij een lift. (M. Swinkels)

Wandelen Op Kreta,
B. Irlinger
Uitgegeven door: Centrale / Deltas
Bestel dit boek nu bij:
Bol.com |

Wandelen In Toscane,
U. Freier
Uitgegeven door: Centrale / Deltas

Wandelgids Franse En Spaanse Pyreneeën,
J. Begheyn
Uitgegeven door: Uitgeverij Stap voor Stap, Nijmegen
Bestel dit boek nu bij:
Bol.com |

Franse Pyreneeën (actief en anders),
E. Nieuwenhuis
Uitgegeven door: ANWB
Bestel dit boek nu bij:
Bol.com |

Je kunt ook zelf op zoek gaan naar een boek bij:

Search Now:
In Association with Amazon.co.uk

Hiking-site.nl op Twitter
Share/Bookmark
homezoeken op deze sitetop van de pagina
Vertel vrienden over deze pagina

Laatste wijziging: 18-05-2024

Hiking-site.nl is een site voor actieve buitensporters, wandelaars en hikers die op zoek zijn naar informatie over materiaal, routes, navigatie, EHBO, tips en tricks, avontuur, wandelen, outdoor en buitensporten. Nieuw op deze site?
Lees dan eerst eens rustig deze pagina met informatie over Hiking-site.nl!
[home] [linken naar Hiking-site.nl] [adverteren op Hiking-site.nl]
"; } if(lC>2400) { rightAd3.innerHTML = "
"; }