Mexico (Cultuur bewust!) Guy Mavor
Als je als een toerist naar een vreemd land gaat is het handig om iets meer te weten van de mensen die er wonen. Op die manier sla je minder snel een flater in het restaurant, begrijp je beter waarom sommige dingen anders gaan dan je wellicht gewend bent en kun je bovendien ook veel gemakkelijker in contact komen met de plaatselijke bevolking. De serie ‘Cultuur bewust!’ van Uitgeverij Elmar helpt je in die gevallen een flink eind op weg, zoals met dit boek over Mexico.
Leidraad voor gewoonten en etiquette
Dat je met enkel een goede kaart en omgewisseld geld klaar bent voor je verblijf is al lang achterhaald. Tegenwoordig is het -mede dankzij Internet- ook veel makkelijker om meer te weten te komen over je vakantiebestemming. Dit boekje zet echter alle informatie overzichtelijk bij elkaar en doet daarmee de ondertitel ‘Leidraad voor gewoonten en etiquette’ eer aan.
Veel achtergrondinformatie
Om iets te begrijpen van de lokale bevolking en hun gewoonten is het belangrijk om meer te weten over hun achtergrond. Daarom komt bijvoorbeeld ook de geschiedenis van Mexico ruimschoots aan bod en hoe de politiek in het land in elkaar steekt. Er wordt uitgelegd hoe de Mexicanen wonen, wat ze in hun vrije tijd doen en wat ze eten en drinken. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan zaken als lichaamstaal en humor, zaken die bij veel toeristen nog wel eens tot problemen kunnen leiden. Voor zakenlieden is er een speciaal hoofdstuk over hoe men in Mexico zaken doet en waar je als buitenlander op moet letten als je zaken wilt doen met Mexicanen. Communicatie is daarbij van groot belang en dus komt dat ook ruimschoots aan bod.
Intenser beleven van je vakantie
Na het doorlezen van deze gids kun je naar mijn idee veel intenser genieten van je vakantie in Mexico. Mensen die daadwerkelijk op vakantie willen in Mexico en dus ook echt in contact willen komen met de lokale bevolking zijn het aan zichzelf verplicht om zich te verdiepen in de gewoonten en leefwijze van de Mexicanen. Alleen op die manier zul je pas echt genieten van de Mexicaanse gastvrijheid zoals die in het boek wordt beschreven.
Over Uitgeverij ElmarUitgeverij Elmar brengt een bijzonder breed assortiment boeken op de Nederlandse markt. Onder wandelaars zijn vooral de Wandelgidsen (van onder andere Ton Joosten, Mirjam Letsch en Hans de Clerq, Gerard Dielessen) erg bekend en geliefd. Reisverhalen van o.a. Frank van Rijn en Henk de Velde en praktische gidsen als het Handboek fietsreparaties en Digitaal fotograferen onderweg. Voor algemene praktische informatie met veel verre bestemmingen is de Wereldwijzerserie in fullcolor, geschreven door Nederlands auteurs een aanrader. Nieuwe series zijn de Stadswandelingen (50 kaarten in box) en de Cultuur bewust! serie, die al 12 bestemmingen telt.
De meningen van anderen over dit boekEr zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Mexico (Cultuur bewust!)' van Guy Mavor.
Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Planeet Aarde, de making of (David Nicholson-Lord) De laatste meters (Reintje Gianotten) Garmin GPS Gids (Peter Gielen) De backpack-trail (Jonathan Evans) Wild China (Phil Chapman e.a.) Chamonix - Mont-Blanc Walking Guide (Martin Collins) Poollicht (Jolanda Linschoten) Klettersteig - Verticaal avontuur (Noes Lautier en Harald Sven (Redactie)) Handboek reizen met de hond (Pythia Dekker en Liesbeth van Weelden) Phaic Tan (Santo Cilauro, Tom Gleisner en Rob Sitch) De twee scherven (Frank van Rijn) Anekdoten vom Berg (Pit Schubert) Daar ging m'n string (Jennifer L. Leo (red.)) Historische route De slag om Arnhem (Aad Spanjaard) Het Worst-case scenario Survival handboek Extreme Edition (Joshua Piven en David Borgenicht) Daar brak m'n hak (Jennifer L. Leo (red.)) ANWB Stadswandelbox Nederland (Harry Bunk en Silke Bouman (redactie)) Op zoek naar evenwicht (Ronald Naar) Wandelen in Nieuw-Zeeland (Zuidereiland) (Hans Wismeijer en Marijke Sarneel) Groot wandelboek Ardennen (Julien van Remoortere) Wereldwijzer China (Eugene Law) Handboek alpiene gevaren (Robert Steenmeijer) Zomer Zin. Verhalen voor in de strandstoel (Désanne van Brederode e.a.) Een vreemde eend in Afrika (Gert Duson) Fietsen langs brouwerijen (Rutger van den Hoofdakker)
|