De wereld in 27 vakantiedagen Johannes Keuning
Als je mensen vraagt waar ze graag nog eens naartoe zouden willen, dan hebben ze vaak een lange lijst van bestemmingen die ze ‘ooit’ nog wel eens willen bezoeken. Maar met maar 27 vakantiedagen per jaar blijft het vooral bij dromen en kiezen mensen vaak elk jaar gewoon weer voor dezelfde bestemming omdat dat ‘een stuk makkelijker is’. Johannes Keuning rekent af met die gedachte en laat zien dat je met 27 vakantie prima de wereld kunt zien. Met een beetje motivatie kun je zelf de mooiste vakanties samenstellen vanaf je eigen PC.
Voorbeelden uit de praktijk
Zodra je dit boek begint te lezen dan weet je dat de auteur vaak uit eigen ervaring spreekt. Hij is zelf fervent reiziger en heeft dan ook al veel van de wereld gezien. Ondanks dat ook hij gewoon 27 vakantiedagen per jaar te besteden heeft aan het rondreizen. Keuning heeft veel ervaring opgedaan met het uitpluizen van websites bij het zoeken van mooie bestemmingen, goedkope vluchten en betaalbare accommodaties. En die ervaring komt duidelijk terug in de voorbeelden uit de praktijk die hij hier en daar aanhaalt in het boek.
Prettig ingedeeld
Het boek is bijzonder prettig ingedeeld, zodat je afhankelijk van het aantal dagen dat je wilt besteden gemakkelijk een bestemming kunt uitkiezen. Voor een lang weekend kies je nu eenmaal een ander soort vakantie dan voor een reis van enkele weken. En omdat ook direct per bestemming een schatting van het budget wordt aangegeven is het prettig bladeren op zoek naar een niewue bestemming.
Prettig leesbaar
Ondanks dat er veel informatie per bestemming wordt gepropt in steeds slechts 2 pagina’s is het boek toch erg prettig leesbaar. De tekst is luchtig en beschrijft op een prettige manier wat er zoal te zien is. Aparte blokjes geven aan hoe je er kunt komen, waar je kunt verblijven en hoe de planning van je verblijf er uit zou kunnen zien.
Inspiratiebron
Dit boek is met recht een inspiratiebron voor mensen die nog steeds denken dat ze vast zitten in hun baan en daardoor niet ‘fatsoenlijk’ op vakantie kunnen. Keuning laat zien dat met een beetje goede wil, motivatie en inzet de mooiste vakanties zijn samen te stellen. Bovendien geeft hij handige tips over hoe je zelf verder kunt zoeken om zo tot de perfecte vakantie te komen. Dat de vakantie te kort is mag na het lezen van dit boek dus nooit meer als excuus gebruikt worden…
De meningen van anderen over dit boekEr zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'De wereld in 27 vakantiedagen' van Johannes Keuning.
Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Handboek knopen (Des Pawson) National Geographics reisgids Cambodja (Trevor Ranges) Handboek alpiene gevaren (Robert Steenmeijer) Wandelingen door park, stad en land (Manuel Dekkers en Marian Kingma) Walking the French Alps: GR5 (Martin Collins) Wandelgids Schotland (Matthias Eickhoff) Marokko (Elmar Actief) (Daniela Schetar en Friedrich Köthe) Voettochten door Nepal (Hans de Clercq en Mirjam Letsch) Trekking in the Nepal Himalaya (Lonely Planet) Handboek kaart-kompas-GPS (Wat&Hoe praktisch) (Wolfgang Linke) Handboek knopen (Des Pawson) Het weer (Snel-zoek Natuurgids) (Eleanor Lawrance) Hart van Portugal (Roel Klein en Bert Stok) ANWB Wandelgids Stadswandelingen (ANWB) Zomer Zin. Verhalen voor in de strandstoel (Désanne van Brederode e.a.) Noord-Portugal (Roel Klein en Bert Stok) Wandelen op Corfu (Paul van Bodengraven en Marco Barten) Klem (Frank van Zwol) Estland, Letland, Litouwen (Pythia Dekker) Medisch handboek voor de Buitensporter (Peter Steele) Wereldreisgids Thailand (Renate Loose) Noord-Engeland (De 99 favoriete plekken van Dirk Musschoot) (Dirk Musschoot) Het SAS handboek (John Lofty Wiseman) ANWB Wandelgids Waddenkust (Sietske de Vet) Meer grenzeloos leedvermaak (Dan Hiscocks (red.))
|