GPS Wijzer Foeke Jan Reitsma en Joost Verbeek
Vanaf de eerste druk is de GPS Wijzer een groot succes gebleken. Een klein boekje, handzaam en met ontzettend veel praktische informatie, met tips voor iedereen die graag het onderste uit de GPS-kan wil halen. Inmiddels is de derde editie uitgekomen en zijn er flink wat wijzigingen doorgevoerd in het boekje. Voornamelijk updates en aanvullingen, wat het boekje weer helemaal geschikt maakt de meest actuele GPS-ontvangers die op dit moment op de markt verkrijgbaar zijn.
Voor een select aantal ontvangers
De GPS Wijzer biedt een helpende hand voor iedereen die een actuele GPS-ointvanger bezit van de populaire merken Garmin, Magellan en Mio. In de uitleg in het boek wordt steeds uitgegaan van de menu-opties van een select aantal ontvangers, maar dat zijn over het algemeen wel ontvangers die op dit moment erg populair zijn onder wandelaars, fietsers en geocachers. Heb je een ouder model, dan kun je ofwel kiezen voor een oudere editie van de GPS Wijzer of het voor lief nemen dat sommige delen van het handboekje niet gelden voor jouw specifieke ontvanger. Je doet er dus goed aan om even te kijken of je daadwerkelijk de nieuwste editie wilt aanschaffen of een eerdere versie.
Stap voor stap
Nagenoeg alle mogelijke functies die je van je GPS zou willen kunnen gebruiken worden uitvoering en goed geïllustreerd stap voor stap uitgelegd. Daarbij wordt niet alleen in woorden uitgelegd wat je moet doen, maar vaak ook het betreffende icoontje van de menu-optie getoond. Op die manier is alles goed te volgen, ook voor mensen die pas voor het eerst hun GPS-ontvanger ter hand nemen. Het kan wel wat verwarrend zijn als jouw GPS-ontvanger net over andere icoontjes of menu-opties beschikt, maar over het algemeen wordt er duidelijk uitgelegd wat je precies aan het doen bent. Op die manier kun je dus vaak ook met en andere GPS-ontvanger prima de uitleg volgen.
Duidelijke illustraties
Wat erg prettig is aan de GPS Wijzer en wat wellicht ook wel het succes verklaart, is het grote aantal duidelijke illustraties die zijn toegevoegd aan de uitleg van de verschillende functionaliteiten. Niet alleen icoontjes van de te gebruiken menu-opties, maar bijvoorbeeld ook schermafdrukken van de GPS-ontvanger of van het software-pakket waarvoor de uitleg geldt. Op die manier kun je gemakkelijk controleren of je op de juiste weg bent met het uitvoeren van de taak die je voor ogen hebt.
Overzichtelijke indeling
Grofweg is deze GPS-handleiding opgedeeld in twee delen: in het eerste deel worden de basisfuncties van de populaire GPS-ontvangers uitgelegd, terwijl in het tweede deel de meer geavanceerde opties aan bod komen en extra zaken als geocaching en informatiebronnen op het internet. Bovendien is er achterin een overzichtelijke koopwijzer opgenomen voor mensen die op zoek zijn naar een nieuwe GPS-ontvanger. op basis van je eigen wensen en de verschillende mogelijkheden van specifieke GPS-ontvangers wordt op eenvoudige wijze duidelijke welke GPS-ontvanger het meest geschikt is voor de aspirant GPS-koper.
Om altijd bij je te hebben
Naar mijn idee is de GPS Wijzer een kleine, maar bijzonder complete gids om altijd bij je te hebben als je met je GPS-ontvanger op pad gaat. Ook gevorderde GPS-gebruikers zullen er namelijk behoorlijk veel nieuwe zaken uithalen en voor beginners is het prettig dat je altijd snel iets kunt terugvinden dankzij de inhoudsopgave en de index achterin. Nadeel blijft uiteraard dat de GPS Wijzer een select aantal GPS-ontvangers heel specifiek bespreekt, maar dat komt bezitters van juist die GPS-ontvangers weer ten goede. Vandaar ook mijn advies om eerst te kijken of jouw ontvanger daadwerkelijk onder de besproken GPS-ontvangers van het boek valt of dat je wellicht beter een oudere editie kunt aanschaffen...
De meningen van anderen over dit boekEr zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'GPS Wijzer' van Foeke Jan Reitsma en Joost Verbeek.
Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
De Haute Randonnée Pyrénéenne (Ton Joosten) Bergtochten in Noorwegen (Jolanda Linschooten) Groot wandelboek Ardennen (Julien van Remoortere) Hiking in Japan (Lonely Planet) ANWB Natuurgids (André J. van Loon (red.)) Wandelen in Nieuw-Zeeland (Zuidereiland) (Hans Wismeijer en Marijke Sarneel) Kilimanjaro (Henry Stedman) Wandelatlas Nationale Parken (Michiel Hegener) Walking in Scotland (Lonely Planet) Diersporen (Klaus Richarz en Alfred Limbrunner) National Geographics reisgids Cambodja (Trevor Ranges) Digitaal fotograferen onderweg (Peter de Ruiter) Met uitzicht op de Écrins (Noes Lautier en Robert Eckhardt) 100 spirituele reizen (Michael Ondaatje, e.a.) Garmin GPS Gids (Peter Gielen) Mountain Skills (SAS Active Library) (Barry Davies BEM) Bergtochten in Schotland, Wales en Engeland (Jolanda Linschooten) Handboek alpiene gevaren (Robert Steenmeijer) Wandelgids GR-10 (Ton Joosten) Bergwanderungen in den Bayerischen Alpen (Siegfried Garnweidner) Tatragebergte (Sandra Bardwell) Terug naar Togo (Martien den Haan) Bed and Breakfast (Hanny Arens) Handboek knopen (Des Pawson) Swahili voor beginners (Peter Moore)
|