Het ultieme navigatie handboek Lyle Brotherton
Een boek over navigatie een titel geven als deze pretendeert nog al wat. Maar de auteur, Lyle Brotheron, komt deze belofte dubbel en dwars na. Zelfs alle boeken over navigatie in mijn boekenkast geven samen niet zoveel informatie als dit ultieme naslagwerk.
Werkelijk compleet
Zoals je mag verwachten van een boek met als titel ‘Het ultieme navigatie handboek’ is het boek ontzettend compleet. Misschien wel overcompleet, want werkelijk echt alles met betrekking tot navigatie wordt besproken. En dat op een hele praktische manier. Dus niet alleen de theorie over hoe je je positie of richting kunt bepalen, maar ook hoe je dan bijvoorbeeld je kaart kunt vasthouden om het navigeren makkelijker te maken of tegen welke problemen je aan kunt lopen bij verschillende terrein- en/of weersoorten.
Navigatie-expert in 4 weekenden
Bijzonder aan het boek is dat het de verschillende technieken volgens een lesplanning uitlegt. Hierbij gaat de auteur ervan uit dat je in 4 weekenden de verschillende uitgelegde technieken onder de knie kunt krijgen. Oftewel binnen een maand kun je je alle navigatietechnieken eigen maken. In de lesplanning wordt duidelijk uitgelegd wat je elk weekend gaat doen en wat je zult leren. Een perfecte manier ook voor cursusleiders om een zeer uitgebreide navigatiecursus op te zetten.
Veel tekeningen en foto’s
Het boek staat vol met behulpzame foto’s en toelichtende tekeningen. Op die manier wordt de uitleg een stuk duidelijker en bovendien maakt het boek een stukje luchtiger. En dat is ook wel nodig, want er wordt veel uitgelegd in het boek. Ontzettend veel.
Zowel voor beginners als experts
Dit boek mag zich met recht het ultieme navigatie handboek noemen naar mijn idee. Het is een boek waarvan beginners ontzettend veel kunnen leren, terwijl zeker ook experts de nodige nieuwe technieken en handigheden op zullen doen tijdens het lezen. Een boek dus om eerst van voor tot achter goed door te nemen en vervolgens te bewaren als naslagwerk om nog een op terug te grijpen als je je navigatietechnieken wilt perfectioneren.
Over Kosmos UitgeversKosmos Uitgevers is een toonaangevende uitgeverij in de markt van informatieve publieksuitgaven. De uitgeverij - gevestigd te Utrecht - is in 1992 ontstaan uit de fusie van Uitgeverij Kosmos en Uitgeverij Zomer & Keuning. Als Kosmos Uitgevers maken wij deel uit van NDC|VBK, dé uitgevers.
De meningen van anderen over dit boekEr zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Het ultieme navigatie handboek' van Lyle Brotherton.
Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Navigator Normandië (ANWB) Voettochten door Nepal (Hans de Clercq en Mirjam Letsch) Wandel weg in Nederland (deel 2) (Haro Hielkema) Badmeester, ben ik al bruin? (Arthur Japin, ea.) Bergtochten in Schotland, Wales en Engeland (Jolanda Linschooten) Het WORST-CASE SCENARIO Survival Handboek OP REIS (Joshua Piven en David Borgenicht) The GR10 Trail (Paul Lucia) Rondje wereld (Backpacker in het jaar van de hoelahoep) (Niels Mulder) Kilimanjaro (Henry Stedman) Medisch handboek voor de Buitensporter (Peter Steele) Treks in the Dolomites (Martin Collins en Gillian Price) Succesvol fotograferen (Tom Ang) Alles over GPS (Jaap van Raffe en Tineke de Boer) Tribe (Bruce Parry) Nordic Walking in de praktijk (Marco Maas) Europe's highest points (Carl McKeating en Rachel Crolla) Extreme ironing (Phil Shaw) Wandelen met kinderen in de Ardennen (Julien van Remoortere) No shitting in the toilet (Peter Moore) West Highland Way (Charlie Loram) Het Fietserpad (Pol van Mill, ea) Hart van Portugal (Roel Klein en Bert Stok) Handboek Kaart Kompas GPS (Frans Welkamp) Buitensporig koken (Bernard Bakker, Karin van der Horst en Dionni de Vré) Trekking in the Atlas Mountains (Karl Smith)
|