Hiking in the Sierra Nevada Lonely Planet
De Sierra Nevada is een lange bergketen in het westen van de Verenigde Staten, ten noorden van Los Angeles en ten oosten van San Francisco. Het is één van die bergketens die ontzettend tot de verbeelding spreken, bijvoorbeeld door de aanwezigheid van het enorme Lake Tahoe of het schitterende Yosemite National Park (bekend door de vele posters met schitterende foto's).
Qua natuur heeft de Sierra Nevada enorm veel te bieden. Dat is ook de reden dat er in deze Lonely Planet bijzonder veel aandacht wordt geschonken aan de natuur; niet alleen het bewonderen ervan, maar (vooral) ook het zorgen voor de natuur. In de gids worden hikers er nogmaals op gewezen dat zij als bezoeker een bepaalde verantwoordelijkheid hebben om de natuur zo achter te laten (of schoner) dan bij aankomst. Na vervolgens een zeer uitgebreide uitleg over zaken die voor hikers belangrijk zijn (gezondheid, voorbereiding, materiaal, etc.) gaat de gids verder in 5 apart delen. Elk deel bespreekt een gebied van de Sierra Nevada (Lake Tahoe, tussen Lake Tahoe en Yosemite, Yosemite National Park, Sequioa & Kings Canyon en tot slot de 'Eastern Sierra' met Mount Whitney). Helemaal aan het eind komen kort de verschillende lange routes aan bod.
In elk deel wordt er apart ingegaan op de mogelijke routes die kunnen worden gevolgd, bijzondere plekken en de regels die er gelden (permits, etc.). Op die manier is het overzichtelijker gehouden en kun je dus snel de informatie vinden van het gebied dat je voor ogen hebt. Zoals je gewend bent is er een veelheid aan kaarten opgenomen, zodat je de te lopen routes vrij makkelijk kunt volgen. Slechts in sommige gevallen is het ook nodig om losse topografische kaarten te kopen.
In totaal worden er meer dan 60 tochten in deze Lonely Planet besproken. Elk met z'n eigen charmes, maar ook zeker elk de moeite waard. Bij het lezen van de verschillende beschrijvingen is duidelijk te merken dat de auteurs hebben genoten tijdens het maken van de tochten.
Over de auteurs John Mock en Kimberley O'Neil zijn sinds 1991 getrouwd en als echtpaar erg actief in de hiking-wereld. Niet alleen in noord California, maar ook in Noord Pakistan. Geen verrassing dus dat zij ook de Lonely Planet gids 'Trekking in the Karakoram & Hindukush' schreven. Tegenwoordig geeft John les in onder andere Hindi en Urdu aan de University of California en Kimberley is consultant voor onder andere het Wereld Natuur Fonds.
Over Lonely Planet Lonely Planet behoeft eigenlijk geen introductie meer. De gidsen van LP zijn wereldwijd bekend en worden door mensen van alle nationaliteiten gebruikt. Het principe waarmee LP groot is geworden is even simpel als doeltreffend: gewoon to-the-point informatie bieden, zonder poeha of betaalde promotie.
Over Nilsson & Lamm Veel mensen zullen de naam Nilsson & Lamm waarschijnlijk niet eens kennen. Vraag nu diezelfde mensen echter eens of ze uitgaven kennen als Lonely Planet, Rough Guide, Footprint, Michelin of Ordnance Survey. En dat is nog maar een piepklein deel van het ruime assortiment van boeken, gidsen en kaarten die Nilsson & Lamm importeert en distribueert in Nederland.
De meningen van anderen over dit boekEr zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Hiking in the Sierra Nevada' van Lonely Planet.
Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
De 100 mooiste dagwandelingen in de Pyreneeën (deel 1) (Ton Joosten) GPS Wijzer (Foeke Jan Reitsma en Joost Verbeek) Tour of the Matterhorn (Hilary Sharp) The Mountain Traveller's Handbook (Paul Deegan) De Grote Satelliet Wereldatlas (Daniel Hunstein ea.) Walking Italy (Gillian en John Souter) South Eastern Europe Rock Climbing Atlas (Wynand Groenewegen & Marloes van den Berg) Het geheim van de Peña Collarada (Ton Joosten) Survival: het S.A.S. handboek (John wiseman) Hoe word ik wereldreiziger? (Marcel Gansevoort) Veiligheid en risico in de bergsport (Pit Schubert) Digitaal fotograferen onderweg (Peter de Ruiter) Klem (Aron Ralston) De Groote Zijderoute (Marc Helsen) Let my people go surfing (Yvon Chouinard) De 10 geboden van de wereldreiziger (Tyron van Hee) Op pad met rugzak en tent (Sjef van de Poel) Diersporen (Klaus Richarz en Alfred Limbrunner) Hiking in the Rocky Mountains (Lonely Planet) Nordic Walking (Stap voor stap gezond en fit) (Bettina Wenzel) De langste boswandeling van Nederland (Menno Faber en Ad Snelderwaard) IJsland (Ger Meesters) Wandelgids Noorwegen (Sabine Gorsemann en Christian Kaiser) Fietsen langs brouwerijen (Rutger van den Hoofdakker) Handboek reizen met kinderen (Yvonne Verboeket)
|