Stappen tellen naar de top Rozemarijn Janssen
De titel van dit boek slaat op de gewoonte van de auteur om stappen te tellen tijdens het lopen als ze (te) moe wordt. En ze heeft inmiddels behoorlijk wat stappen geteld, want ze heeft inmiddels de top bereikt van bergen als de Aconcagua, de Carstensz-piramide, Mount McKinley en Mount Vinson.
In het begin is het boek even wennen. Althans, de schrijfstijl van de auteur. Op een vrij directe manier zet zij Frits 'Frits Bergflits' Vrijlandt te kakken alsof het de eerste de beste klungel van de bergsport is. Mensen die wat meer weten over de bergsport weten echter dat dit allemaal met een korreltje zout genomen moet worden inmiddels zijn Rozemarijn en Frits immers een bekend 'klim-duo' geworden. Later in het boek wordt dit ook steeds duidelijker.
Ondanks dat begin is het een heerlijk boek om te lezen. Janssen is lekker direct en volgt daarmee een beetje de stijl van Ronald Naar. Naar heeft overigens ook het voorwoord voor dit beok geschreven, waarin hij Janssen aanmerkt als één van die handvol vrouwen in Nederland die 'qua technisch kunnen, moed en uithoudingsvermogen absoluut niet onder hoeven te doen voor mannelijke klimmers'.
Al met al is een erg leuk om te lezen, vooral ook om de auteur zelf die geen blad voor de mond neemt als het gaat om het verwoorden van situaties met andere klimmers op de hogere bergen van deze aarde.
Helaas is het boek niet meer verkrijgbaar in boekhandel, maar alleen nog te bestellen via de site van Rozemarijn zelf: www.rozemarijnjanssen.nl.
Over de auteur Al sinds haar dertiende klimt Rozemarijn Janssen fanatiek in de Alpen. Nadat ze haar studie heeft gestaakt, kan ze onverwachts als hulpje mee op expedie naar de hoogste berg van Zuid-Amerika, de Aconcaqua. Dit blijkt de opmaat voor een reeks avontuurlijke klimexpedities. Zo bereikt ze als eerste Nederlandse vrouw de top van de Carstensz-piramide in Irian Jaya. Bij diepvriestemperaturen beklimt ze de Mount McKinley, een zesduizend meter hoge ijsreus in Alsaka. En het kan haar niet koud genoeg zijn: ook de hoogste berg van Antarctica, het Vinson-massief moet eraan geloven.
Over Kosmos UitgeversKosmos Uitgevers is een toonaangevende uitgeverij in de markt van informatieve publieksuitgaven. De uitgeverij - gevestigd te Utrecht - is in 1992 ontstaan uit de fusie van Uitgeverij Kosmos en Uitgeverij Zomer & Keuning. Als Kosmos Uitgevers maken wij deel uit van NDC|VBK, dé uitgevers.
De meningen van anderen over dit boekAnderen gaven dit boek gemiddeld een score van 8.50. Er zijn 4 inzendingen, bekijk ze hier of geef direct jouw mening over 'Stappen tellen naar de top' van Rozemarijn Janssen.
Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
De weg naar Santiago de Compostella (Kathryn Harrison) Diersporen (Klaus Richarz en Alfred Limbrunner) Hiking in the Sierra Nevada (Lonely Planet) Topografische Atlas België (Nationaal Geografisch Instituut) IJsland (Ger Meesters) Stads- en dorpswandelingen Toscane (Martha Fay) Actief genieten in de Ardennen (Julien van Remoortere) Handboek Dieren en Planten (Wilhelm Eisenreich, e.a.) Lekker wandelen (editie 2009) (Renate Loose) Dagstappergids West-Vlaanderen (Luc Defoort, e.a.) Het grote ANWB Reisboek Europa (Els Andriesse(Coörd.)) Adventure Trekking in Oman (Anne Dale en Jerry Hadwin) Oberwallis (Michael Waeber en Hans Steinbichler) ANWB Wandelroutebox Nederland (ANWB) Niemandsland (Frank van Zwol) Finland (ANWB Actief) (Henk Filippo) The Thule incident (Frank van Zwol) Met uitzicht op de Mont Blanc (Noes Lautier en Robert Weijdert) Switzerland (Lonely Planet) Buitensporig koken (Bernard Bakker, Karin van der Horst en Dionni de Vré) Lois onderweg (Lois Pryce) Wandelen met je hond (Nicky Gootjes) Wandelen langs Ardense rivieren (Julien van Remoortere) Wandelboek Ardense natuur (Julien van Remoortere) Geen plek om een koe kwijt te raken (Tim Brookes)
|