Tramping in New Zealand Lonely Planet
Onlangs verscheen alweer de zesde editie van Tramping in New Zealand, een gids met 53 schitterende wandeltochten in dit prachtige land. Zeker voor de buitensporter die om te wandelen naar Nieuw Zeeland gaat is dit een onmisbare gids.
De mooiste plekjes
Tramping in New Zealand beschrijft wandelingen verspreid over heel Nieuw Zeeland, zowel op het noordelijke als het zuidelijke eiland. Deze tochten variëren van korte tochten van slechts een halve dag tot tochten van bijna een week die je meenemen naar de mooiste plekjes die het land rijk is. Bovendien bevat de gids een schat aan informatie over accommodaties, transport, uitrusting en het milieu.
Snel een tocht uitzoeken
De gids begint met een overzicht van alle tochten –tramps- die in de gids worden besproken. In dit overzicht kun je direct zien hoe lang de tocht duurt, hoe zwaar deze is, wanneer de tocht het beste gelopen kan worden, hoe je bij het beginpunt komt en wat de hoogtepunten van de tocht zijn. Op die manier kun je snel een tocht uitzoeken in de buurt van je reisbestemming.
Geografische blokken
Uiteraard is de gids ingedeeld aan de hand van geografische blokken, beginnend in het hoge noorden tot aan Stewart Island helemaal in het zuiden van Nieuw Zeeland. Elk gebied wordt steeds eerst in het algemeen besproken, waarbij onder andere de hoogtepunten (highlights), het centrale punt (de gateway) en zaken als vervoer en accommodaties worden besproken.
De routebeschrijvingen
De routebeschrijvingen zelf zijn steeds voorzien van een duidelijk blok waarin alle praktische informatie direct na te lezen is. Vervolgens is er informatie over zaken als planning (kaarten, beste jaargetijde, kampeerplaatsen, vergunningen, etc.) en dichtstbijzijnde plaatsen waar eventuele laatste inkopen kunnen worden gedaan. Uiteraard wordt er duidelijk beschreven hoe je bij het beginpunt kunt komen, wat overigens niet altijd met openbaar vervoer te doen is. Daarna volgt een gedetailleerde beschrijving van de route zelf, inclusief een eenvoudig overzichtskaartje.
Kleurenfoto's en extra informatie
Voorin de gids en in het midden staan de nodige kleurenfoto’s. Het zijn er in totaal niet zo veel voor zo’n groot land en zoveel tochten, maar de foto’s die zijn opgenomen zijn allemaal van zeer hoge kwaliteit en tonen de schoonheid van het land. Achterin de gids volgt er tot slot ook nog wat algemene informatie, onder andere over materiaal en het gebruik van een kompas.
Voor de fervente wandelaar
Zeker mensen die naar Nieuw Zeeland gaan om te wandelen zullen blij zijn met deze gespecialiseerde Lonely Planet uitgave. De algemene gids over Nieuw Zeeland bevat namelijk ook wel informatie over de verschillende wandelmogelijkheden van het land, maar bij lange na niet zo veel als deze gids voor de fervente wandelaar.
Over Lonely Planet Lonely Planet behoeft eigenlijk geen introductie meer. De gidsen van LP zijn wereldwijd bekend en worden door mensen van alle nationaliteiten gebruikt. Het principe waarmee LP groot is geworden is even simpel als doeltreffend: gewoon to-the-point informatie bieden, zonder poeha of betaalde promotie.
Over Nilsson & Lamm Veel mensen zullen de naam Nilsson & Lamm waarschijnlijk niet eens kennen. Vraag nu diezelfde mensen echter eens of ze uitgaven kennen als Lonely Planet, Rough Guide, Footprint, Michelin of Ordnance Survey. En dat is nog maar een piepklein deel van het ruime assortiment van boeken, gidsen en kaarten die Nilsson & Lamm importeert en distribueert in Nederland.
De meningen van anderen over dit boekEr zijn voor dit boek nog geen andere meningen ingezonden. Geef daarom vandaag nog jouw mening over 'Tramping in New Zealand' van Lonely Planet.
Eerder werd onder andere speciale aandacht gegeven aan:
Mijn reisgids Noord-Italië (Herman Cole) Noord Brabant (Wat&Hoe reisgids) (Ingeborg Schuitemaker) Zuidelijke Peloponnesos (Michael Cullen) Essential Bushcraft (Ray Mears) Nordic Walking Pocket Guide (Margit Heitlager) Het WORST-CASE SCENARIO Survival Handboek OP REIS (Joshua Piven en David Borgenicht) Leven en dood op de Mount Everest (Ronald Naar) 123 Natuurgids Paddenstoelen (Ewald Gerhardt) Op Reis! (Craig Doyle (red.)) Een vreemde eend in Afrika (Gert Duson) The Andes, a trekking guide (John en Cathy Biggar) Maas-Niederrhein pad (Keesjan van den Herik en Silke Weich (teksten)) Puur presteren (Hans van der Meulen en Wilco van Rooijen) Cotswold Way (Tricia en Bob Hayne) Wandelgids Nederland (Pieter-Paul van Laake) Zomer Zin. Verhalen voor in de strandstoel (Désanne van Brederode e.a.) Wandelboek Ardense natuur (Julien van Remoortere) Wandelen met je hond (Nicky Gootjes) De 100 mooiste dagwandelingen in de Pyreneeën (deel 2) (Ton Joosten) Salzburgerland Actief (ANWB) The Mammoth book of Mountain Disasters (Hamish MacInnes (ed)) Noorwegen (Elmar Actief) (Thomas A. Merk) De backpack-trail (Jonathan Evans) Wandelen met je hond (Nicky Gootjes) Walking the French Alps: GR5 (Martin Collins)
|