Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Xtorm Power Bank Limitless 10.000

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 05-01-2018, 10:54

Xtorm Power Bank Limitless 10.000

De Limitless 10.000 van Xtorm is een Power Bank die speciaal is ontworpen voor de ruige omstandigheden van de buitensport. Waterdicht, schokproef (je kunt hem van een meter op de rotsen laten vallen), maar bovendien bijzonder krachtig en snel in het opladen van je smartphone of tablet.

Robuust tot in detail

Xtorm heeft van de Limitless 10.000 een powerbank gemaakt die robuust is tot in detail. De kast is zeer stevig en sterk en kan een val tot 1 meter zonder problemen aan. De aansluitingen zijn beschermd met een klepje, dat er tevens voor zorgt dat er geen water of vuil kan binnendringen. Hierdoor is de power bank volledig waterdicht als je hem vervoert. Dat vervoeren gaat overigens heel makkelijk dankzij een strap die verbonden is aan een karabijnhaak, zodat je de Limitless 10.000 aan je rugzak kunt hangen en zo altijd bij de hand kunt hebben. De kabel zelf is ook stevig, niet het standaard rubber/plastic wat je bij opladers gewend bent, maar een verstevigde nylon coating die je kabel nagenoeg onslijtbaar maakt.

Mé ér dan alleen een oplader

De Xtorm Power Bank Limitless 10.000 is voorzien redelijk wat technologie om hem net even wat meer functionaliteit te geven dan een gewone oplader. Het meest in het oog springende is wellicht de kleine ingebouwde LED die gebruikt kan worden als kleine lantaarn. Ik gebruik bewust het woord ‘kan’, want zelf heb ik het lampje nagenoeg zelden gebruikt tot nu toe. Maar voor de liefhebbers heeft het zelfs een SOS-functie. Wat veel interessanter is, is de technologie die je niet direct kunt zien. Zoals de ingebouwde APM-chip, waarbij APM staat voor Auto Power Management. Bij het opladen wordt de energie namelijk zo goed mogelijk beheerd, zodat het opladen van je smartphone en/of tablet zo snel mogelijk gebeurt. Maar andersom hetzelfde: de oplader zelf kan vrij snel worden opgeladen om daarna weer opnieuw gebruikt te worden. Daarnaast is de oplader voorzien van bescherming tegen overladen van je smartphone, maar ook tegen het oververhitten van de oplader zelf dankzij een ingebouwde temperatuursensor.

Kleine hack voorkom problemen

Het enige dat me direct opviel bij het uitpakken van de lader was dat de kabel los zit. Met andere woorden: deze zou je tijdens een tocht gemakkelijk kunnen kwijtraken en vervolgens nog een probleem hebben. Dat heb ik zelf vrij gemakkelijk opgelost door een kleine lus in de kabel te maken en deze met een tie-wrap vast te zetten. Daardoor kan ik de kabel nu, samen met de oplader, aan de karabijnhaak koppelen en zo nooit voor de verrassing van een missende kabel komen te staan.

Conclusie

Al met al ben ik erg tevreden over deze oplader. Hij laadt bijzonder snel twee apparaten tegelijkertijd op: heeft tot wel vier keer een Samsung S5 opgeladen (bij de vijfde keer kwam hij tot 78%), is robuust en toch verrassend licht van gewicht. Het probleem van de losse kabel heb ik zelf snel opgelost, dus dat is enkel een puntje van verbetering richting Xtorm toe.

Specificaties volgens de fabrikant

 • Batterij capaciteit: 10.000mAh
 • Batterij type: Li-ion
 • Afmetingen: 153x85x20mm
 • Input: 5V/2A
 • Output: 1x USB 5V/1A 1x USB 5V/2.4A
 • Extra feature: IP68 Waterproof, Mil STD 810G, Shockproof
 • Gewicht: 340grams
 • Inclusief: Micro-USB cable, Carabiner, Manual

Pluspunten

 • Robuust
 • Licht van gewicht
 • Snel en vaak opladen

Minpunten

 • Kabel kan gemakkelijk kwijt worden geraakt

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.xtorm.eu/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: