Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Wandelstokjes van Wandelgemak.nl

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 09-04-2022, 02:48

Wandelstokjes van Wandelgemak.nl

Ook op het prikbord van Hiking-site.nl wordt het wel eens gevraagd: wat doe je tegen het opzwellen van je vingers tijdens het wandelen? Ik heb daar nu de oplossing voor gevonden in de vorm van de houten wandelstokjes van Wandelgemak.nl. Functioneel, gemakkelijk mee te nemen, mooi afgewerkt en (niet onbelangrijk) prettig geprijsd.

Opzwollen vingers en dikke handen tijdens het wandelen

Zelf heb ik er steevast last van na een uurtje onderweg: mijn vingers zwellen op en voelen ietwat pijnlijk aan. Gezien het feit dat ik hierover ook wel eens vragen op het prikbord heb gezien nam in ieder geval de zorg weg dat he wellicht iets was dat alleen mij overkwam. Het blijkt een veelgehoorde kwaal te zijn en eenieder heeft er zijn eigen remedie voor. Zo zijn er hikers die zo af en toe hun borstriem vastpakken tijdens het lopen. Of er voor kiezen om met wandelstokken op pad te gaan, zodat ze iets in hun handen hebben. Maar de borstriem vastpakken is nu niet echt ergonomisch een oplossing en wandelstokken zijn ook niet altijd gemakkelijk mee te nemen. Enter: wandelstokjes van Wandelgemak.nl. Korte, lichtgewicht stokjes van ongelakt beukenhout, met een prettig polsbandje om te voorkomen dat ze vallen.

Even eenvoudig als vernuftig

Het idee van de wandelstokjes is naar mijn mening briljant. Of in ieder geval even eenvoudig als vernuftig. Door met deze stokjes in de hand te lopen hebben je vingers en handen iets te doen: stokjes vasthouden. Erin knijpen, er mee zwaaien of ze af en toe gewoon aan je polsen laten bungelen als je bijvoorbeeld even iets wilt drinken of een foto wilt maken. En het grappige is: als je de stokjes in je handen hebt ga je automatisch ook een beetje meer met je armen zwaaien. Alsof je met wandelstokken loopt. Zonder de eventuele schouderklachten die mensen soms oplopen door verkeerd (te geforceerd) met wandelstokken te lopen. Volgens de site van Wandelgemak.nl ga je er ook makkelijker in je loopritme lopen, maar dat doe ik eigenlijk altijd al vanzelf. Maar voor anderen kan dat dus ook nog een bijkomend voordeel zijn. Feit is dat je door die eenvoudige stokjes net even wat beter op je manier van lopen gaat letten en dat je geen last meer hebt van die vervelende opgezwollen, dikke vingers tijdens het lopen.

Mooi ongelakt beukenhout

De wandelstokjes zijn gemaakt van ongelakt beukhout. Ze zijn ergonomisch gevormd en vallen dus bijzonder prettig in de hand. Doordat ze zijn afgerond en zeer goed zijn geschuurd, hoef je ook zeker niet bang te zijn voor blessures: ook in de blote hand voelen ze zeer prettig aan. De polsbandjes zijn licht elastisch en zacht genoeg om niet over je huid te schuren. Ze zijn voorzien van een schuifknop om de lus om je pols te verstellen. Op die manier hoef je dus ook niet bang te zijn dat je ze verliest bij iets te enthousiast zwaaien.

Twee maten

Wandelgemak.nl levert de wandelstokjes in twee maten: M (voor kleinere handen) en L (voor de grotere handen). De M-stokjes hebben een dikte van 23 millimeter, terwijl de L-stokjes met 28 millimeter net even iets dikker zijn. Beiden zijn 133 millimeter lang en passen dus gemakkelijk in je bagage, broekzak of zijvak van de rugzak. Zelf heb ik die van mij overigens zonder problemen in het elastische schouderriem vak van mijn rugzak gestoken, waar ik af en toe ook een energiereep in bewaar. De M-stokjes wegen overigens 85 gram, de L-stokjes hebben een gewicht van 115 gram.

Extra's voor je wandelstokjes

Zelf heb ik de gewone standaard stokjes, maar je kunt er ook voor kiezen om iets extra's te doen. Zo biedt wandelgemak.nl bijvoorbeeld de mogelijkheid om je stokjes met een tekst te laten graveren. Deze wordt er dan in gebrandmerkt als het ware, waardoor je bijvoorbeeld stokjes voor een speciale gelegenheid zou kunnen laten maken. Ook zijn er speciale versies van de stokjes verkrijgbaar, met een ander soort polsbandje en accessoires zoals opbergzakjes (tot luxe etuis) of kleine karabijnhaakjes om ze gemakkelijk aan je rugzak te kunnen hangen.

Conclusie: een simpele oplossing voor een vervelend probleem!

Voor mij zijn de wandelstokjes een ideale, eenvoudige oplossing voor een vervelend probleem waar ik regelmatig tegenaan liep. Vooral op warme wandeldagen had ik altijd last van opgezwollen vingers, wat vooral irritant is als je in de pauze wilt koken of iets anders met je vingers moet doen (tent opzetten, veters strikken, you name it). Het feit dat je ze zonder problemen aan je rugzak kunt hangen en dus niet direct hele wandelstokken mee hoeft te nemen is voor mij een extra bonus, vooral op tochten waarbij ik normaal gesproken niet met wandelstokken zou lopen (langere afstanden, Camino Santiago, etc.). Kortom: voor mij zijn deze wandelstokjes een absolute aanrader!

Pluspunten

  • Bieden daadwerkelijk oplossing voor een probleem
  • Eenvoudig in gebruik
  • Vriendelijk geprijsd

Minpunten

  • Geen

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.wandelgemak.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: