Home » Materialen » Materiaal-besprekingen

Mobiele universele en verstelbare telefoonkoord (Wandelgemak.nl)

Ingezonden door: Raymond Koome
Gepubliceerd op: 01-05-2022, 08:20

Mobiele universele en verstelbare telefoonkoord (Wandelgemak.nl)

Soms zit het vernuft in de eenvoud van een product. En hoeft een product waar je veel plezier van hebt helemaal niet duur te zijn. Voor mij het mobiele universele en verstelbare telefoonkoord van Wandelgemak.nl zo'n product. Ideaal om je telefoon tijdens het hiken bij de hand te hebben om gemakkelijk te kunnen checken of je nog op de route bent of snel even een foto te schieten van iets moois dat je onderweg ziet.

Wat is het voordeel van het mobiele universele en verstelbare telefoonkoord?

Er zijn verschillende houders op de markt om je telefoon mee te nemen tijdens het wandelen of hiken. Sommigen water- en shockproof, met karabijn te monteren aan de schouderband van je rugzak of als hoes op je bovenarm eventueel. Voor mij is het nadeel van veel van deze opties dat je enerzijds niet gemakkelijk bij je telefoon kunt als je even snel een foto wil schieten (hij moet daarvoor eerst uit de hoes worden gehaald) of dat je het scherm van de telefoon niet even snel kunt aflezen om te kijken of je nog op de route loopt (bijvoorbeeld omdat je eerst een karabijn moet losmaken). Het telefoonkoord lost deze twee dingen simpelweg op door gebruik te maken van de hoes/case die veel mensen toch al hebben voor hun telefoon. Dus geen extra laag om je telefoon, geen beperking van de knoppen en toch een veilige manier om je telefoon op het lichaam te dragen.

Hoe werkt het mobiele universele en verstelbare telefoonkoord?

Installatie kun je het eigenlijk niet eens noemen: je haalt gewoon je telefoon uit de beschermhoes, steekt het kleine lusje van het koord door het gat van de laadpoort in de telefoonhoes en plaatst de telefoon weer terug in de hoes. Vervolgens koppel je de haak van het telefoonkoort aan het lusje en kun je het koord om je nek hangen. Door simpelweg aan de uiteinden van het koord te trekken kun je de hoogte van de telefoon op je borst (of op je zij) bepalen. Dat verstellen is geheel traploos en kan ook snel weer worden aangepast als dat nodig mocht zijn.

Comfortabel te dragen

Het mobiele universele en verstelbare telefoonkoord is gemaakt van een dik en zacht koord met een dikte van 6mm. Daardoor schuurt het niet in de nek en voelt he gewoon prettig aan tijdens het lopen. De houder zelf, die in de telefoonhoes zit opgeborgen, is gemaakt van sterk polyester. Middels een kleine metalen karabijn-achtige haak worde het koord aan de houder gemonteerd. Het koord zelf heeft overigens een lengte van 160 centimeter, waardoor het dus niet alleen lang genoeg is om het koord om de nek te dragen, maar kan hij ook prima op je zij worden gedragen.

Telefoon altijd binnen handbereik

Zelf ben ik iemand die regelmatig foto's maakt tijdens het hiken. Ik wil echter niet steeds mijn telefoon in de hand houden. In de broekstak zeker is ook verre van ideaal, dus dat maakt dit universele koord voor mij ideaal. De telefoon is altijd binnen handbereik, ik kan eventueel de lengte aanpassen als het nodig is en hoef het koord ook niet van mijn nek te halen als ik een foto wil maken. Wel zo prettig als je per ongeluk je telefoon uit je handen laat vallen! Op sommige tochten gebruik ik de telefoon ook om bijvoorbeeld op wikiloc de route te volgen. Ook in zulke gevallen kijken je vaker dan gemiddeld op je scherm en is het opnieuw een uitkomst als je telefoon snel bij de hand is.

Ook voor via ferrata

Mensen die wel eens in de kabel hangen tijdens een via ferrata tocht weten er alles van: enerzijds wil je graag van de mooiste passage een foto maken, maar anderzijds is het gewoon niet handig om je telefoon bij de hand te houden of steeds uit je zak te halen. Ook in zulke gevallen blijkt dit universele telefoonkoord uitkomst te bieden.

Veiligheid in de stad

En misschien ten overvloede: maar als je als toerist in een drukke stad loopt en veel foto's wilt maken, dan is het slim om je telefoon veilig te bewaren. En dat is dus niet in je kontzak, want daar kan hij in een splitsecond uit worden gevist. Weg telefoon, weg foto's, weg alles. Met dit koord heb je de telefoon binnen handbereik en is hij toch redelijk veilig. Doorsnijden van het koord kan uiteraard altijd nog, maar mijn ervaring (als iemand die al ruim 20 jaar bij Barcelona woont) is dat zakkenrollers dat in de regel niet verkiezen boven de snelle handbeweging in de metro of op straat om een telefoon uit een kontzak te vissen.

Snel wandelen: dan in je borstzak!

Ben je iemand die er een stevig pas in zet, dan merk je ook dat het universele telefoonkoord ook een nadeel heeft: door de beweging gaat je telefoon op je buik zwabberen en is hij op eens niet meer zo comfortabel. Zelf heb ik inmiddels geleerd om in zulke gevallen de telefoon nog wel aan het koord te laten zitten, maar gewoon in mijn borstzak te steken. Is hij toch nog bij de hand, maar zonder het irritante gezwabber op mijn buik.

Conclusie: slimme, goedkope en veilige oplossing

Voor mij is dit mobiele universele en verstelbare telefoonkoord een slimme, goedkope en veilige oplossing. Het koord heeft inmiddels de voorkeur gekregen boven eerder geprobeerde opties, waarbij de telefoon aan de schouderband van mijn rugzak of op mijn bovenarm werd bevestigd. En al helemaal boven het in de broekzak steken, niet alleen tijdens het wandelen in de natuur, maar ook in de drukke stad met (te) veel lange vingers in de buurt.

Pluspunten

  • Gemakkelijk te plaatsen
  • Goedkope oplossing
  • Biedt extra veiligheid in de drukke stad

Minpunten

  • Gaat zwabberen bij snelle bewegingen

Het mobiele universele en verstelbare telefoonkoord dat ik voor deze review heb gebruikt werd beschikbaar gesteld door Wandelmak.nl, waar het koord ook online te bestellen.

Meer foto's bij deze materiaalbespreking

Klik op de onderstaande foto's om ze groter te zien...

Meer informatie?

Voor meer informatie: https://www.wandelgemak.nl/

Andere recente materiaal-besprekingen met betrekking tot dit merk:

Andere recente materiaal-besprekingen van dezelfde productgroep:

Andere recente materiaal-besprekingen van Raymond Koome: