Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Black Diamond verbetert trekkingstokken

Black Diamond verbetert trekkingstokkenHet Amerikaanse Black Diamond Equipment heeft hun serie trekkingstokken verbeterd door de handgrepen te vervangen met nieuwe, lichte en ergonomische handgrepen.

De trekkingstokken van Black Diamond waren eerder al uitgerust met het FlickLock®-System, een verstel en klem systeem dat aan de buitenkant van de stokken is aangebracht. Voordeel van deze wijze van verstellen is dat het minder kracht kost en dat ook bij sneeuw en ijs de stok ziijn lengte houdt. Ook waren de drie-delige stokken al uitgevoerd met het Binary-System®, dat voor een betere verdeling van de massa op de stok zorgt en daardoor de vermoeidheid verminderd.

De grepen zijn opnieuw onder handen genomen, onder andere qua vorm en materiaal. Zo zijn er nu voor de verschillende doeleinden verschillende grepen (meer of minder in een hoek staand) en kan men deze beter aanpassen aan de wensen van de gebruiker.

Er zijn vier verschillende modellen: de Access (een instapmodel van 610 gram), de Approach (met double density schuimgreep en een gewicht van 550 gram), de Contour (lichtste uit de serie met 480 gram) en de Ascent (topmodel met natuurlijke kurkgreep en een gewicht van 510 gram).

Adviesverkoopprijs van de trekkingstokken van Black Diamond varieert van 60 tot 100 Euro, afhankelijk van het model.

Voor meer informatie: https://www.blackdiamondequipment.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Black Diamond:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.