Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Velbon Ultrek 45L, een serieus allround en compact statief

Velbon Ultrek 45L, een serieus allround en compact statiefVelbon voegt een bijzonder statief aan haar zeer complete line-up toe. Velbon Ultrek 45L is een goede keuze voor zowel beginnende als gevorderde fotografen die hun spiegelreflexcamera een stabiele ondergrond willen geven zonder daarvoor een zware driepoot mee te hoeven sjouwen. Een nieuw innovatief vouwsysteem maakt het mogelijk.

De tijd dat we loodzware statieven meesleepten ligt achter ons: het gebruik van een statief is met de komst van de Velbon Ultrek 45L niet langer een noodzakelijk kwaad om scherpe, onbewogen foto's te maken. De nieuwe Ultrek 45L van Velbon biedt alle functies die een volwaardig statief in zich moet hebben en is toch dankzij maar liefst 6 uitschuifbare elementen op te vouwen tot een niet eerder vertoond compact formaat. Ook is er de mogelijkheid om de poten 180 graden langs de middenkolom te vouwen, waardoor het statief een ingeklapte lengte heeft van een kleine 30 centimeter: z├│ compact dat het in bijna iedere rugzak of schoudertas past en dagelijks gebruik aangenaam maakt. Bovendien wordt gebruik gemaakt van een supersnel klik-draaisysteem waarbij de poten gespreid kunnen worden van zeer wijd, tot zeer smal bij elkaar. Hierdoor is het statief bruikbaar voor uitersten: zowel landschapsfotografie als studiofotografie en bijvoorbeeld ook macrofotografie behoren tot de mogelijkheden.

Velbon introduceert dit statief binnen haar bestaande Ultra-productlijn, waartoe ook compacte reisstatieven Ultra Luxi L en de recent verschenen Ultra Rexi L en Ultra Voxi L behoren. Velbon Ultrek 45L werd begin januari 2011 geïntroduceerd, waarna het statief binnen 2 weken uitverkocht was. Inmiddels is de voorraad weer op peil om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Velbon Ultrek 45L heeft een adviesprijs van EURO 199,-.

De Ultrek 45L heeft een maximum hoogte van 156,5 cm en een minimum hoogte van 35 cm (gevouwen lengte: 29,5 cm). Het totale gewicht bedraagt 1,23 kilogram en hij heeft een draagvermogen van 3 kilogram. De Velbon Utrek 45L wordt geleverd inclusief panoramakop (PHD-42Q), snelkoppelingsplaatje (QB-62) en draagtas.

Voor meer informatie: https://www.velbon-tripod.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Velbon (camera-statieven):

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.