Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Lowa All Terrain Collection voor kids

Lowa All Terrain Collection voor kidsJuist bij jonge bergwandelaars is het van belang dat ze op goed schoeisel lopen. Niet alleen omdat het goed schoeisel blessures en vergroeiingen voorkomt, maar zeker ook omdat het de pret tijdens de wandeltochten vergroot. Voor de kids die niet terugdeinzen voor stevige wandelingen zijn er de Renegade GTX Mid Junior, de Kody GTX Mid Junior en de Luke GTX QC Junior.

Droge voeten dankzij GORE-TEX®
Jonge bergwandelaars zijn vaak stoerder dan hun ouders en hebben er geen probleem mee om dwars door de plassen op het pad te marcheren. Daarom zijn de ATC Junior schoenen van Lowa allemaal voorzien van een GORE-TEX® lining. Alleen zo blijven hun voeten gegarandeerd droog en daardoor is er minder kans op blaren of verkleumde voeten als de temperatuur daalt. De toegepaste GORE-TEX® footwear met XCR® product technologie zorgt voor een optimaal klimaat in de schoen: overtollig vocht van de voeten wordt immers doorgelaten, terwijl water van buiten geen kans krijgt om binnen te dringen.

Lowa “Monowrap” zoolconstructie
De “Monowrap” zoolconstructie waarmee deze kinderschoenen zijn uitgevoerd heeft een TPU stabilizer. Deze optimaliseert de torsie-stijfheid en afwikkeling van de zool. Een PU frame in de vorm van een “Monowrap” wordt over de stabilizer op de loopzool gespoten, zodat het één geheel vormt. Een PU dempingselement maakt het geheel af. Dankzij deze “Monowrap” constructie is de schoen stabieler en is lopen in lastig terrein geen probleem.

Het belang van goede kinderschoenen
Het belang van goede bergwandelschoenen voor kinderen wordt vaak onderschat. Regelmatig zien we ouders zelf op bergschoenen lopen, terwijl hun kinderen de gewone ‘gympen’ dragen in de bergen. Een stevige bergschoen beschermt niet alleen de enkels van de kindervoet, maar dempt tevens de schokken van het neerkomen van de voet op de harde, vaak rotsachtige ondergrond. Dit voorkomt blessures en maakt het wandelen ook minder vermoeiend. Dankzij de GORE-TEX® lining blijven de voeten bovendien goed droog als de kinderen door plassen lopen of als het gaat regenen. Daardoor kunnen ze meer en langer genieten van het wandelen in de bergen en de bossen. Echte schoenen uit de All Terrain Collectie van Lowa staan dus niet alleen stoer, ze dragen bij aan de veiligheid en het comfort van het kind.

Lowa “Cross” zool
De kinderschoenen zijn voorzien van een Lowa “Cross” zool, welke speciaal is ontwikkeld om een zeer goede grip te bieden tijdens het lopen. De zool bestaat uit een tweevoudig PU-frame voor extra goede demping en stabiliteit. De ¾ nylon stabalizer, welke samen met het “Monowrap” frame op de loopzool wordt gespoten, verhoogt die stabiliteit, zodat de schoen op nagenoeg elk soort ondergrond is te gebruiken.

All Terrain collectie
De modellen uit de All Terrain collectie zijn echte all-rounders – voor inspannende tochten over bergpaden tot rustige wandelingen in de heuvels, familietochtjes, lange wandelingen en zelfs mountainbiken of fietsen. Ze voelen zich in elk terrein thuis. De nieuwe “Monowrap” zooltechnologie heeft het mogelijk gemaakt om lichtgewicht, duurzame materialen te gebruiken en toch superieure stabiliteit te bieden met een perfecte pasvorm.

Specificaties
Schacht: Suède en textiel
Lining: GORE-TEX® footwear met XCR® product technologie
Zool: Lowa “Cross”
Maten: 27-35 en 36-39
Kleuren: brown/orange (Renegade GTX Mid Junior); navy, anthracite/orange en black/red (Kody GTX Mid Junior); sand, graphite en grey/red (Luke GTX QC Junior)
Gewicht: 580 gram/paar (Renegade GTX Mid Junior); 560 gram/paar (Kody GTX Mid Junior); 560 gram/paar (Luke GTX QC Junior)

Voor meer informatie: https://www.lowa.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lowa:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.