Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Hoog draagcomfort door een leren voering bij Lowa

Hoog draagcomfort door een leren voering  bij LowaEen oeroud en een zeer bekend probleem voor heel veel mensen: je durft je schoenen na een hele dag dragen niet uit te trekken, want je merkt het al... natte voeten! Je sokken zijn nat, blaren onder je voeten en dan natuurlijk nog die geur... Tja, bacteriën gedijen nu eenmaal goed in een warme, broeierige en vochtige omgeving. Het is reeds bekend dat schoenen met een leren voering het probleem van natte, geurende voeten en blaren voor een groot deel kunnen verhelpen. De populaire schoenen van Lowa, die voorheen bijvoorbeeld alleen met een waterdichte (Gore-Tex) voering verkrijgbaar waren, worden vanaf aankomend jaar ook verkocht met een leren voering! De Renegade GTX Mid zal dan dus ook in de winkels liggen als de Renegade LL (leather lining) Mid. Geweldig toch? Weer een zorg minder.

Een natuurlijk klimaat voor uw voeten
Hiermee bedoelt Lowa de bijzondere eigenschappen van haar leren voeringen. Lowa gebruikt hiervoor alleen kwalitatief hoogwaardige natuurprodukten en de beste huidvriendelijke looistoffen. De warmte die ontstaat in de schoenen wordt door het leer afgevoerd, waardoor een aangenaam voetklimaat in de schoen ontstaat. Een leren voering garandeert een uitstekend draagcomfort, een gezond binnenklimaat, droge voeten en een constante temperatuur. De schoenen kunnen daarom de hele dag continu gedragen worden, zonder het draagcomfort en de pasvorm te verliezen en zonder schuurplekken te veroorzaken aan je voeten.

Materiaal met high tech eigenschappen: Lowa runder-nappaleer
Leer als voeringsmateriaal heeft van nature veel positieve eigenschappen. Bij high tech textiel moeten deze eigenschappen eerst met moeite moeten worden ontwikkeld. Lowa gebruikt het beste runder-nappaleer dat een bijzonder hoge kwaliteit biedt. Het leer wordt niet geverfd en de oppervlakte wordt niet behandeld, zodat de poriën open blijven en kunnen blijven ademen. Een leren voering kan tot 200% van het eigen gewicht vocht opnemen dankzij een speciale leerlooiingswijze (een werkwijze om van de huid van dieren leer te maken voor kleding, schoeisel of andere toepassingen). Lowa gebruikt soepel runder-nappaleer van runderen uit Duitsland met een dikte van 1,0 tot 1,5 mm.

Lowa modellen met een leren voering
De volgende collectiemodellen zijn vanaf voorjaar 2011 verkrijgbaar met een leren voering: Baffin Pro en Baffin Pro Ws; Lady Sport; Baltoro en Baltoro Ws; Albula Ws; Vivione Ws; Trekker; Catalan; Renegade LL Mid en Renegade LL Mid Ws; Kody LL Mid en Kody LL Mid Ws; Renegade LL Lo en Renegade LL Lo Ws; Strato Lo en Strato Lo Ws; Pinto Lo en Pinto Lo Ws.

Voor meer informatie: https://www.lowa.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lowa:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.