Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuw in de Benelux: de mKettle

Nieuw in de Benelux: de mKettleSinds kort is Varg Outdoor & Travel importeur van de mKettle outdoor waterkoker voor onder andere de Benelux. De mKettle is een lichtgewicht waterkoker die werkt op onder andere vaste brandstoffen die in de vrije natuur kunnen worden gevonden. Een kleine soort van schoorsteen in het midden van de koker zorgt ervoor dat water snel aan de kook kan worden gebracht, terwijl een neopreen hoes het vasthouden van de warme koker mogelijk maakt om water te schenken.

Veelzijdige lichtgewicht koker
Bijzonder aan de mKettle is het feit dat deze zowel op vaste brandstoffen als takjes, bladeren en andere brandbare natuurlijke stoffen kan branden als ook geschikt is voor bijvoorbeeld de bekende vloeistofbrander van Trangia. Een kleine alcoholbrander kan zonder problemen in de basis van de mKettle worden geplaatst om op die manier in stilte het water aan de kook te brengen. Met een gewicht van slechts 370 gram is de koker wellicht niet de lichtste in zijn klasse, maar zeker wel een stuk lichter dan veel andere branders op de markt.

Overige specificaties
De mKettle wordt geleverd inclusief een neopreen hoes om hem vast te kunnen houden als er kokend water in zit en een nylon opberghoes. In totaal kan er in de mKettle 530 ml water gekookt worden per keer, ruim voldoende voor een maaltijd voor meerdere personen. De koker heeft een hoogte van 17 centimeter en een doorsnede van 10 centimeter. In de basis kunnen bijvoorbeeld lucifers of aanmaakblokjes worden bewaard, terwijl een dop het mogelijk maakt om water te vervoeren. Kooktijden van een volle koker met water zijn afhankelijk van de gebruikte vloeistof en variƫren van 3,5 tot ruim 6 minuten.

Verkrijgbaarheid
De mKettle is voor de prijs van EURO 59,00 te bestellen bij de online winkel van Varg Outdoor&Travel (http://www.varg-outdoor.nl/)

Voor meer informatie: https://www.mkettle.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.