Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Profiteren van de pre's van FiveFingers

Profiteren van de pre's van FiveFingersDe speciale fitness- en yogaserie van Vibram FiveFingers
Om ook tijdens binnensporten en –activiteiten het maximale blote voeten-effect te behalen, komt Vibram dit seizoen met een speciale fitness- en yogalijn. Fivefingers die gemaakt zijn van soepele materialen, amper voelbaar tegen de blote voetenhuid. Ze bieden comfort, bescherming en niet in de laatste plaats: ze verbeteren de prestaties.

Sommige sporten, zoals yoga en pilates, worden beoefend op blote voeten. Niet voor niets, want in deze bewegingsvormen draait het immers om balans, stabiliteit en spierbeheersing. En juist op blote voeten creëer je hier de optimale omstandigheden voor. Maar ook bij activiteiten als fitness en cardio presteer je beter op blote voeten. Verschillende wetenschappelijke onderzoeken bewijzen dat uithoudingsvermogen en kracht toenemen wanneer we blootsvoets sporten.

Tweede huid
Niet iedereen vindt het even prettig om op blote voeten door de fitnesszaal te wandelen en op apparaten te staan. Ze zijn immers kwetsbaar voor infecties of beschadigingen. Gelukkig zijn er daarom Vibram FiveFingers: schoenen met vijf tenen die als een tweede huid om de voeten sluiten. Ze bieden bescherming zonder afbreuk te doen aan de gezondheidsvoordelen van blootsvoets sporten.

Niet alleen binnenshuis
Speciaal voor indoorgebruik zoals fitness, yoga en pilates, ontwikkelde Vibram de Performa, Performa Jane en Moc. Ultraflexibele, leren FiveFingers met een extreem soepele zool. Je hebt niet eens in de gaten dat je ze draagt. Natuurlijk is er ook aan sporters gedacht die hun FiveFingers niet alleen binnenshuis willen dragen. Zo is de KomodoSport zowel geschikt voor fitness als voor outdoor-running.

Optimale bescherming
FiveFingers verbeteren de biomechanica van het lichaam waardoor je beweegt zoals de natuur dat bedoeld heeft. De KomodoSport geeft hier een extra dimensie aan met het revolutionaire, naadloze voetbed. Frictie in de schoenen is hierdoor verleden tijd. De hoogsluitende beschermingslaag aan de bovenzijde is scheurbestendig en extra ademend en biedt optimale bescherming tegen steentjes en gruis.

Voluit profiteren
Ander multisport-ontwerpen zijn de Jaya en Jaya LR. Twee gracieuze, doch krachtige damesmodellen. Vervaardigd van soepele materialen zoals stretch polyamide en zacht leer. De Jaya en Jaya LR zijn uiterst geschikt voor diverse pittige workouts, aftersport en travelling. Ze geven de voeten alle bewegingsvrijheid, maar ook extra grip en stevigheid. Kortom: ook tijdens fitness en yoga kun je voluit profiteren van de voordelen van FiveFingers.

Voor meer informatie: https://www.vibram.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vibram:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.