Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Presteren met Tecnica Lightspeed collectie

Presteren met Tecnica Lightspeed collectieOm tot optimale prestaties te komen is het belangrijk dat je schoenen snelheid, duurzaamheid en een laag gewicht perfect weten te combineren. De schoenen uit de Lightspeed collectie van het Italiaanse Tecnica zijn dan ook ontworpen om te presteren. Of het nu gaat om een snelle tocht in de bossen buiten de stad of een trailrun in de bergen.

Enduro en Hiking
Tecnica heeft de Lightspeed-collectie opgedeeld in twee aparte categorieën met elk hun eigen specialiteit en doelgroep. De Enduro-schoenen – zoals de Tarantula en Viper – combineren snelheid met een laag gewicht en een flinke rebound dankzij de T-Active Enduro zool. Bij de Hiking-schoenen –zoals de Wasp en Dragonfly – ligt de nadruk vooral op duurzaamheid en ondersteuning, terwijl snelheid nog steeds het uitgangspunt is. Deze schoenen zijn voorzien van de T-Active Hiker zool. Daarmee zijn de Hiking-schoenen favoriet voor lichtgewicht hikers, terwijl de gelegenheids trailrunner zijn oog direct laat vallen op de Enduro-schoenen.

Viper
De Viper en daarnaast de nieuwe Viper II zijn beiden lage schoenen die zijn gemaakt om te presteren. Snelheid maken in de bossen, snelheid maken in de bergen. Geen tijd verdoen met stilstaan of je druk maken over het wel of niet hebben van voldoende grip. Deze schoenen bieden namelijk altijd goede grip, zonder twijfel. Er is namelijk geen tijd voor twijfel, want deze schoenen willen door, steeds verder en steeds sneller. De gecurvde zool en een vernuftige Power Pod voorin de schoen zorgen voor optimaal afrollen van de voeten en geven je een energie-boost die je snelheid alleen maar ten goede komt.

Wasp en Dragonfly
De Wasp en het soortgelijke model voor dames, de Dragonfly, zijn ideaal voor lichtgewicht hiking. Liefst zonder rugzak, maar desnoods met een kleintje voor het noodzakelijke proviand voor onderweg naar de top. Beiden zijn er in zowel halfhoog als laag model en daarbij kun je ook nog kiezen voor een uitvoering zonder of met Gore-Tex. De laatste houdt je voeten onder alle omstandigheden droog, de andere is vooral geschikt voor hoogzomer als je zeker weet dat je onderweg niet door een zomerse bui wordt verrast. Waar ze allemaal gelijk in zijn is de T-Active Hiker zool die een optimale grip met perfecte energie-overdracht weet te combineren.

Tecnica: meer dan 35 jaar ervaring
Al meer dan 35 jaar werkt Tecnica aan de technologie om de performance en het comfort van de benen van outdooratleten te verbeteren. Omdat ze zowel ski- als wandelschoenen maken, weten ze als geen ander dat de voeten en benen samenwerken als een systeem. Daarbij komt dat minder gewicht aan je voeten ervoor zorgt dat je langer en sneller door kunt gaan. Tecnica levert oplossingen die optimaal zijn aangepast aan je voeten en ervoor zorgen dat je benen je sneller en verder kunnen dragen. Of je dus langs de berg afdaalt in je skischoenen of de berg juist oploopt in je bergwandelschoenen: Tecnica maakt de outdooratleet in je lichter, sneller en sterker.

Voor meer informatie: https://www.tecnica.it/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Tecnica:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.