Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Isbjorn wint European APEX Design Award

Isbjorn wint European APEX Design AwardHet Zweedse Isbjörn heeft met haar Polartec Wind Pro Jacket #131 de prestigieuze APEX Design Award voor 2011 in de wacht gesleept. Deze award wordt uitgereikt aan de meest opvallende kledingstukken gemaakt met Polartec, waarbij de jury onder andere kijkt naar stijl, functionaliteit en pasvorm. Naast uiteraard de toepassing van het Polartec materiaal door de ontwerpers.

Isbjörn is gespecialiseerd in echte outdoor materiaal voor kinderen, met de basisgedachte dat kinderen de beste bescherming nodig hebben tegen weer en wind tijdens het buitensporten. Daarbij maakt het merk gebruik van features en functionaliteiten die normaal gesproken vaak enkel in de kleding van volwassenen worden gebruikt, waarvan het Polartec Wind Pro Jacket #131 een goed voorbeeld is.

Het Polartec Wind Pro Jacket #131 is gemaakt van gerecycled Polartec Wind Pro met Hardface in vrolijke prints en voorzien van een capuchon. Daarmee is het een veelzijdig, elastisch, ademend en bijzonder comfortabel jack dat het hele jaar door gebruikt kan worden. Polartec Wind Pro is tot wel vier keer meer bestand tegen wind dan traditioneel fleece en dankzij de toepassing van de Hardface laag is het jack ook nog eens waterafstotend en duurzaam.

Isbjörn kreeg de European APEX Design Award samen met 12 andere winnaars, maar was de enige die dit met een stuk kinderkleding deed.

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.