Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Vaude kiest voor milieuvriendelijke Sympatex membranen

Vaude kiest voor milieuvriendelijke Sympatex membranenDe Duitse bergsportuitruster VAUDE wisselt van membraanleverancier en gaat in de toekomst het Sypmpatex membraan gebruiken. Vanaf deze winter zijn alle VAUDE kleding- en schoenenlijnen met Sympatex uitgerust. De overstap naar Sympatex is voor VAUDE een belangrijke mijlpaal op de weg om de gehele collectie stap voor stap om te bouwen naar de milieuvriendelijke Bluesign Standard. Deze strenge productiestandaard voor synthetisch textiel staat voor bescherming van de omgeving, gebruiker en de werknemer tijdens het productieproces. Als Bluesign Partner sinds 2008 voelt VAUDE zich verplicht zich aan deze standaard te conformeren. VAUDE heeft zich tot doel gesteld de gehele productieketen van alle VAUDE-producten conform de Bluesign Standard te produceren en wil uiteindelijk Europa's milieuvriendelijkste outdoorfabrikant worden. In 2008 heeft VAUDE als eerste onderneming in de outdoorsector de EMAS registratie in ontvangst genomen.

Recyclebaar
Ook Sympatex is een Bluesign Partner, waardoor VAUDE weer een stap dichter bij het uiteindelijke doel komt. Alle Sympatex membranen zijn Bluesign gecertificeerd en dus milieuvriendelijk. Sympatex gebruikt bij de vervaardiging van haar membranen een materiaal uit polyester en polyether, waardoor het Sympatex membraan bestaat uit zuurstof, koolstof en waterstof. Er worden dus geen gifstoffen zoals PTFE of fluorcarbon gebruikt die in veel membranen, waaronder Gore-tex, voorkomen. Dankzij deze samenstelling zijn de Sympatex membranen volledig recyclebaar.

Prestaties Sympatex membranen
Niet alleen het milieuvriendelijke aspect van Sympatex heeft VAUDE overtuigd om de overstap te maken; ook alle functionele prestaties hebben de fabrikant overtuigd. Het Sympatex stretch membraan garandeert een 100% water- en winddichtheid bij een waterkolom tot 25.000mm. De speciale membraantechnologie zorgt voor een uitstekend ademend vermogen, waaraan bij de metingen door het Hohenstein-Institut een RET-waarde van 1,5 is toegekend. De hydrofiele bestanddelen van het membraan nemen het transpiratievocht op en transporteren dit naar buiten. Met 5 ┬Ám is Sympatex momenteel het dunste membraan ter wereld, die ondanks het lichte gewicht de volledige performance garandeert en daarmee optimale kansen biedt voor de ontwikkeling van hoogwaardige ultralight producten.

eVent
Met eVent was de ecologische inrichting niet haalbaar, omdat het om een PTFE-membraan gaat dat haar oorsprong vindt in een chemische samenstelling die niet Bluesign gecertificeerd kan worden. Bovendien heeft eVent gekozen voor een nieuwe strategische invulling gericht op massaproductie waarbij men niet meer investeert in naamsbekendheid. Deze strategische keuze van eVent heeft de overstap door VAUDE versterkt.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.