Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Omnijore joring systeem van Ruffwear

Omnijore joring systeem van RuffwearHet zogenaamde skijöring, het je laten voortslepen door één of meerdere honden, wordt steeds populairder in Europa. Tegenwoordig gebeurt het echter niet enkel meer op de ski's, maar ook met de mountainbike, skates, fiets of gewoon rennend. Ruffwear, specialist op het gebied van reisartikelen voor honden, heeft daarom het Omnijore jöring systeem ontwikkeld.

Belangrijkste eigenschappen
Omnijore jöring systeem is een compleet systeem, inclusief harnas voor de hond, heupband voor de begeleider en een trekkoord. De verschillende onderdelen van het systeem zijn volledig op elkaar afgestemd, zodat voor zowel hond als begeleider het comfort en plezier maximaal zijn.

Hondenharnas
Het harnas is er in verschillende maten en soorten, zodat het altijd volledig kan worden afgestemd op de hond die het harnas moet dragen. Op strategische punten zijn isolerende pads aangebracht voor optimaal comfort voor de hond. Andere eigenschappen zijn onder andere een optillus bovenop het harnas en verwisselbare onderdelen om de duurzaamheid te vergroten.

Heupband
De heupband is comfortabel, licht van gewicht en zeer gemakkelijk in het gebruik. Kleurcodering maakt het bevestigen van de band aan het trekkoord gemakkelijk, terwijl tegelijkertijd het systeem zo is ontwikkeld dat het koord gemakkelijk snel kan worden losgekoppeld als dat nodig mocht zijn. Twee ingebouwde zakken en een vak voor de waterfles vergroten het comfort.

Trekkoord
Om het voorttrekken zo soepel mogelijk te laten verlopen is het trekkoord gemaakt van shockabsorberend materiaal. Uiteraard is het koord op lengte van de internationale wedstrijdreglementen en is het voorzien van de door Ruffwear zelf ontwikkelde Talon Clip voor snel, gemakkelijk en veilig koppelen.

Outdoor Industry Award 2011
Tijdens de afgelopen internationale Outdoor beurs ontving het Omnijore jöring systeem de Outdoor Industry Award 2011 in de accessoires-categorie. Daarmee was het het eerste ‘pet product’ dat ooit een dergelijke award heeft ontvangen.

Voor meer informatie: https://www.ruffwear.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.