Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

De ultieme multisport trainingservaring: Garmin Forerunner 910XT

De ultieme multisport trainingservaring: Garmin  Forerunner  910XTGarmin kondigt de Forerunner® 910XT aan - het enige all-in-one GPS-gebaseerde multi-sport product dat gedetailleerde zwemstatistieken toont en voor hardlopen en fietsen afstand, onder andere snelheid/tempo, hoogte en hartslag weergeeft. De Forerunner 910XT heeft een sportief en slank uiterlijk met een verlengbare polsband zodat hij gemakkelijk over een wetsuit gedragen kan worden. Het toestel heeft een geïnstalleerde barometrische hoogtemeter voor verbeterde hoogte data zonder dat dit ten koste gaat van het eenvoudig af te lezen display of de levensduur van batterij (20 uur).

“Forerunner 910XT markeert een revolutie in triathlon en multisport”, vertelt Dennis Herremans, Product Manager Garmin Nederland B.V. “Het is uniek in de precieze weergave van zwemdata in het zwembad en in het open water. Maar ook in de precieze snelheid, afstand en hoogte metingen die direct getoond worden bij het fietsen en hardlopen. Om zo de atleet te helpen het juiste tempo voor zichzelf te vinden en dus de uitdagingen van de triathlon en multisport evenementen aan te gaan. De Forerunner 910XT neemt iedere slag op en motiveert en traint je zo, iedere trap en iedere stap op je weg. Dit maakt het het meest complete trainingshorloge ooit.”

Zwemstatistieken
Met Forerunner 910XT zal zwemmen nooit meer hetzelfde zijn. Ontworpen voor gebruik in zowel open water als het zwembad, is de Forerunner 910XT waterbestending tot 50 meter en is het Garmin´s eerste multisport horloge met uitgebreide zwemstatistieken. Inclusief zwemafstand, tellen van de slagen, zwemefficiëncy en zwemtempo. Het meet ook de zwemmers SWOLF score – de som van de tijd van één baan plus het aantal slagen per baan. Als een duidelijke maatstaf voor zwem efficiëncy is een lagere SWOLF score beter. In open water houdt de Forerunner 910XT bij waar je hebt gezwommen zodat je dit later terug kunt kijken op Garmin Connect. Het robuuste design en de eenvoud in gebruik maken het ook ideaal voor andere watersporten zoals kajakken en windsurfen.

Eenvoudig schakelen
Wanneer een triatleet klaar is om uit het water te komen en op de fiets te springen kan de Forerunner 910XT eenvoudig verplaatst worden van de pols naar het stuur met de optionele fietsstuursteunen. Forerunner 910XT categoriseert multisport activiteiten in één workout en switcht tussen de verschillende disciplines met één druk op de knop. Het kan ook de transitie tijd bijhouden in het process zodat triatleten hun prestatie bij kunnen houden van start tot finish. Met de batterijlevensduur van 20 uur kunnen zelfs hardcore uithoudingsatleten verder gaan dan ooit.

Volg je prestatie Forerunner 910XT gebruikt een trilalarm voor meldingen over hartslag, tempo/snelheid en afstand wanneer audio signalen niet gehoord kunnen worden. Met de hartslagmonitor zorgt de Forerunner 910XT er tevens voor dat atleten hun trainingsintensiteit kunnen volgen met de Training Effect specificatie. Door essentiële informatie in het horloge toe te voegen, kan de gebruiker het effect van iedere hardloop en fiets sessie meten of zijn of haar fitnesstraining.

Virtual Racer
In een echte race tegen de klok met de Virtual Racer™ op de Forerunner 910XT. Met deze optie heeft Garmin een antwoord op ieder excuus – je kunt niet meer zeggen, “Ik had deze tijd kunnen verslaan”, omdat hardlopers nu tegen hun beste tijd of die van andere gebruikers kunnen racen. Deze kunnen gebruikt worden door de eerdere opgeslagen activiteit te gebruiken of draadloos gedownload worden van de groeiende Garmin Connect™ community (http://connect.garmin.com). Hier kunnen gebruikers snel en eenvoudig hun workouts opslaan, hun totalen volgen, doelen stellen en workouts delen met trainingsmaatjes, coaches, vrienden en familie en tevens deelnemen in de online fitness community van bijna 100 miljoen activiteiten over de hele wereld. Ook kunnen gebruikers nu hun eigen workouts opstellen en plannen en zelfs parcours ontwerpen. Dit kan daarna direct overgezet worden naar de Forerunner 910XT met één druk op de knop. Garmin Connect toont statistieken zoals tijd, afstand, tempo, hoogte, kracht en hartslag. Deze informatie wordt getoond door kaarten, grafieken, rapporten en een variëteit een kaartweergaven inclusief straat, foto, topografie en hoogte kaarten.

Klaar voor de Vector: Gedurende en na de workout combineert de Forerunner 910XT de beste, draadloze connectiviteit van alle voorgangers van de Garmin running familie, synchroniseren door draadloze ANT+™ technologie met Garmin hartslagmonitoren en footpods, compatibele fitness uitrusting van derden en krachtmeters en de gebruikers van PC of Mac voor automatische data download. De Forerunner 910XT is compatibel met innovatieve Vector™ krachtmeter van Garmin en toont de links/rechts krachtverhouding.

Forerunner 910XT is verkrijgbaar vanaf eind november 2011 en heeft een aanbevolen retailprijs van EURO 399.

Voor meer informatie: https://www.garmin.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Garmin:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.