Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

MSR biedt passende sneeuwschoen voor elk terrein

MSR biedt passende sneeuwschoen voor elk terreinDe leidende fabrikant van eerste klas outdoor-producten MSR (Mountain Safety Research) start ook deze winter met een uitgebreid assortiment sneeuwschoenen van hoge kwaliteit in het koude seizoen. Waren sneeuwschoenen vroeger nog een noodzakelijk kwaad om zich door de metershoge sneeuwmassa's van Scandinavië te vechten, nu heeft het lopen op sneeuwschoenen tot ten vroegste sinds de jaren 90 zijn zegetocht als trendsport in heel Europa gemaakt. Ook MSR nam hier doorslaggevend aan deel.

De ingenieurs van MSR ontwikkelden in het jaar 1995 met het gepatenteerde UniBody™-dekframe voor het eerst sneeuwschoenen in een eendelige verbindingsconstructie met opzetbare verlengstukken. Hiermee zorgden ze voor een revolutie op de markt voor sneeuwschoenen. Ook de ontwikkeling van het innovatieve 360° traction-aluframe in het jaar 2004 vormde een kleine ontwikkeling. Ook vandaag de dag zetten de lichte, stabiele en eenvoudig te bedienen MSR sneeuwschoenen de maatstaf en garanderen ze meer plezier dan ooit tevoren.

De sneeuwschoen MSR Evo™ uit de Trek-serie biedt een niet te vergelijken stabiliteit alsook een unieke grip met de ondergrond en vermogen om zich aan te passen in heuvelachtig terrein. De Evo werd speciaal voor de Europese markt bewerkt en is nu ook met de Televator-klimhulp uitgerust. Vooral bij steile beklimmingen kost dit minder energie. Dankzij het UniBody™-dekframe met de getande stalen lijsten, vormen ook traversen geen probleem. Om de draagkracht in diepe en zachte sneeuw te verbeteren, kunnen als optie ook verlengstukken op het frame worden gezet. De PosiLock™ -binding is van een uniek, eendelig urethaan-stuk gemaakt en kan gemakkelijk en snel met twee straps worden gesloten. Zelfs bij de strengste vorst bevriest deze niet.

In de Explore-serie verenigt de sneeuwschoen MSR Lightning™ Axis de meest innovatieve MSR-technologieën in een zeer eenvoudig te bedienen en gemakkelijke sneeuwschoen voor het dagelijkse gebruik. Het 360° Traction-aluframe kan met opzetbare verlengstukken worden uitgebreid en creëert op deze manier het optimale steunoppervlak voor alle sneeuwomstandigheden. De tweezijdig instelbare binding is de meest opvallende bijzonderheid die de natuurlijke verschillen in de manier van lopen (tenen naar binnen of naar buiten) compenseert en zo de sneeuwschoenen bij het lopen parallel houdt. Het nieuwe SpeedLock™ bindingsysteem maakt een snel vast- en losmaken mogelijk. Bovendien wordt de druk op de schoen door zijn innovatieve ontwerp zeer gering gehouden. Ook werd de Ergo Televator-klimhulp bewerkt zodat deze nog beter met de handschoenen en zelfs met de wandelstok opgericht kan worden – moeizaam bukken is hiermee verleden tijd.

Met de verschillende series – Ascent-serie, Explore-serie en Trek-serie – biedt MSR de passende sneeuwschoen voor elk terrein. Niet alleen voor hoogalpiene toergangers die de sneeuwschoenen als klimhulp of als goedkope variant voor het toerskieën gebruiken, maar ook recreatiewandelaars in de middelgebergtes en op de velden en akkers komen hiermee volledig aan hun trekken.

Voor meer informatie: https://www.msrgear.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot MSR:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.