Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Jubileum Poolster van Carl Denig in gelimiteerde oplage

Jubileum Poolster van Carl Denig in gelimiteerde oplageHij is terug!! De Poolster van Carl Denig is in een modern jasje gestoken om het 100 jarig jubileum te vieren. Dit icoon dat stamt uit de jaren 50 is nu van alle gemakken voorzien en wordt nog steeds in Nederland gemaakt!
De nieuwe jubileum Poolster van Carl Denig wordt voor deze gelegenheid geproduceerd in de hoogste kwaliteit en in een beperkte en genummerde oplage van slechts 50 stuks. Doordat het ontwerp aan de huidige tijd is aangepast wordt het pakket compleet geleverd inclusief een luxe binnentent met vaste gronddeken. In vroeger tijden behoorden deze (luxe)onderdelen tot de opties die tegen meerprijs konden worden geleverd. De tent wordt anno 2012 standaard geleverd met een vastingenaaid kuipzeil en is standaard uitgerust met hoogwaardige Aluminium Mostert telescoopstokken en spijkerharingen. Dankzij de rondom opgesneden vleugels ziet de nieuwe Poolster er niet alleen erg mooi uit, hij is ook nog eens gemakkelijk op te zetten met maar 20 haringen!

De verkoop van het jubileum exemplaar van de Carl Denig Poolster is reeds gestart in de winkels en via de website (op basis van voorinschrijving). Levering vindt plaats medio maart 2012. Het exemplaar genummerd #001 wordt niet verkochde overige nummers zijn eventueel naar voorkeurskeuze beschikbaar.

Historie
Van oudsher was de Poolster een katoenen enkel-daks eenstokstent, voor het eerst geproduceerd in 1952. Al snel werd er eind ’50-er jaren voor gekozen om de tent te voorzien van een binnentent. Eind jaren ’70 kwam de standaard gevel in het ontwerp en werd het model ‘Poolster Thermo’ gedoopt. Een term die in deze tijd vaak werd gebruikt om aan te geven dat de tent ook aan de voorzijde afsluitbaar was en daardoor beter isoleerde. Begin jaren ’80 werden de tenten ook voorzien van stokken in de gevel, om het geheel van meer draagkracht te voorzien. De laatste traceerbare productie van de Poolster heeft plaatsgevonden in 1998. Ook toen waren het grondzeil en een gronddeken voor de binnentent nog optioneel.

Prijzen
Carl Denig Poolster: EURO 1429,00
Windhoek (per stuk): EURO 139,00
Opbergschort: EURO 49,00

Voor meer informatie: https://www.denig.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Carl Denig:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.