Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Bijzondere donzen slaapzakken van Carl Denig

Bijzondere donzen slaapzakken van Carl DenigOm het 100 jarig jubileum te vieren komt Carl Denig in 2012 met een beperkte oplage van twee traditionele donzen slaapzakken. Het gaat hierbij om het deken model de Spitsbergen (al in productie sinds 1966!) en een mummie model, de Eskimo (geproduceerd van 1960 tot 1979).

De slaapzakken worden geproduceerd in de hoogste kwaliteit om een optimale combinatie te bieden van comfort, warmte en een minimaal gewicht. Daarbij wordt uiteraard gebruik gemaakt van de beste materialen en goedgekeurd, gecontroleerd ganzendons. Beide modellen maken gebruik van tussenschotjes tussen het dons, waardoor er geen warmte verlies kan optreden op de naden. Van beide jubileum modellen worden slechts 100 stuks gemaakt bij het eigen donsatelier in Nederland. De slaapzakken zijn vanaf heden te bezichtigen in Nieuwegein.

Spitsbergen
De Spitsbergen is het langst bestaande slaapzakmodel van Carl Denig. Voor deze jubileum editie is voor de binnen- en buiten tijk echter gebruik gemaakt van erg speciaal materiaal. Door te kiezen voor een fijn Batist weefsel (katoen) heeft deze Spitsbergen een streepje voor op zijn voorgangers. Het Batist laat 5 maal de hoeveelheid vocht door van normaal katoen en droogt ook nog eens dubbel zo snel. Hierdoor wordt een erg hoog comfort gegarandeerd en is de slaapzak zeer ademend! Verkoopprijs: EURO 329,00.

Eskimo
De Eskimo was een van de eerste mummie slaapzakken van Nederlandse bodem, geproduceerd door Carl Denig. Ook in deze slaapzak wordt voor de binnentijk gebruik gemaakt van het comfortabele Batist. De buitentijk is echter origineel Pertex, met een zeer hoge dons dichtheid en superieur ademend vermogen. Verkoopprijs: EURO 359,00.

Donskwaliteit
Carl Denig werkt uitsluitend met goedgekeurd en 100% volgroeid ganzendons. Alleen deze kwaliteit dons heeft een meetbare cuin waarde van 700 en hoger. Ook heeft het een Downafresh Greenline predikaat, wat inhoudt dat het voldoet aan de hoogste Europeese hygiƫne regels met betrekking tot wassen en drogen. Daarnaast is het dons in deze jubileum editie slaapzakken geimpregneerd waardoor het absoluut geen vocht opneemt of vasthoudt.

Voor meer informatie: https://www.denig.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Carl Denig:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.