Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Lowa Backpacking en Trekking series

Lowa Backpacking en Trekking seriesDe route ligt vast en af en toe werp je een blik op de kaart om te kijken of je nog steeds op de juiste weg bent. De hut ligt op zo'n 2700 meter hoogte en je schat dat het nog ongeveer anderhalf uur lopen is voordat je je benen de rust kunt geven die ze zo verdiend hebben. Je sjort de schouderbanden van de rugzak nog eens wat strakker, stelt de heupband nog wat bij en besluit om extra te genieten van de laatste momenten van de tocht van vandaag... aan je Lowa-schoenen zal het in ieder geval niet liggen.

Lowa Backpacking serie
Voor tochten waarbij je een flinke rugzak draagt of waarbij het terrein gewoon om een stevigere schoen vraagt zijn de schoenen uit de Backpacking serie van Lowa ideaal. Modellen als de Timok GTX of de Ticam GTX zijn echte allrounders die het mogelijk maken de schoenen te gebruiken tijdens tochten waarbij je continu verzekerd wilt zijn van een stevige grip onder alle omstandigheden, maar bijvoorbeeld ook stijgijzers onder wilt kunnen binden als de omstandigheden daarom vragen. Een huttentocht in de Alpen of de Pyreneeën is daar een typisch voorbeeld van. Mooie hoogtetochten als de Alta Via of de GR10 of GR11 vereisen schoenen die onder alle omstandigheden zekerheid bieden. Sneeuwvelden, stukken gletsjer, smalle paden en steile afdalingen of beklimmingen kun je immers alleen probleemloos passeren als je voor de volle 100 procent kunt vertrouwen op je schoenen. De zolen dienen veel grip te bieden, voldoende stug te zijn en tegelijkertijd onderdeel te zijn van schoenen die optimaal comfort bieden tijdens het bergwandelen.

Allround schoenen voor langere tochten
Een langere bergtocht vraagt om schoenen die van alle markten thuis zijn. Comfortabel, stevig, goede grip, zo maar een paar kreten die van groot belang zijn als je enkele weken onder weg bent. Niet alleen in de Alpen of Pyreneeën, maar ook bij een stevige meerdaagse tocht in de Ardennen kun je zo veel verschillende soorten ondergrond tegenkomen dat het van groot belang is dat je schoenen goed voelen onder alle omstandigheden… Schoenen uit de backpacking-serie van Lowa zijn speciaal ontwikkeld voor meerdaagse tochten, waarbij allround van groot belang is. Een model als de Ticam GTX of de Timok GTX is voorzien van features die groot wandelcomfort bevorderen, zoals FlexFit en X-Lacing. Daarbij biedt de stevige Masai-zool van Vibram de stevigheid die je op grote delen van de tochten nodig zult hebben. Daardoor zijn de schoenen bijvoorbeeld ook ideaal voor via ferrata, zodat je je wandeltochten zonder problemen kunt afwisselen met enkele avontuurlijke uitstapjes langs steile wanden in de Dolomieten of andere gebieden met van staalkabels voorziene wanden voor de niet bang aangelegde bergwandelaars.

Lowa Trekking serie
De schoenen uit de Trekking serie van Lowa zijn bedoeld voor de bergwandelaars die houden van stevige tochten, maar toch vaak kiezen voor de zekerheid van redelijk goed begaanbare paden. De Belgische Ardennen, de Franse Vogezen en de Duitse Eifel zijn zo maar enkele voorbeelden van gebieden waar deze schoenen perfect tot hun recht komen. Raymond Koome, webmaster van de website Hiking-site.nl, nam de proef op de som tijdens een tocht verder naar het zuiden: hij droeg zijn Lowa Camino GTX schoenen tijdens een tocht van ruim 120 kilometer in het noordwesten van Spanje. Zijn tevredenheid over de schoenen steekt hij niet onder stoelen of banken: “Gedurende 5 dagen wilde ik de laatste paar etappes van de bekende Camino de Santiago volgen, waarbij de ondergrond en het hoogteverschil erg afwisselend waren en de schoenen dus van alle markten thuis moesten zijn. De meeste dagetappes waren rond de 20 kilometer, maar ook een dag van ruim 30 stond op de planning. Op zo’n dag kom je werkelijk alle soorten paden en ondergronden tegen, van asfalt tot bospaden en van keienweggetjes tot gravelfietspaden. Gedurende mijn tocht ben ik niet alleen blarenvrij gebleven, maar ook kon ik het daadwerkelijke comfort van het zogenaamde FreeFlex-systeem goed ervaren. Heerlijk zoals de schoenen perfect om je voeten blijven zitten tijdens de gehele dag wandelen en dat je de veters dankzij X-Lacing niets steeds na hoeft te strikken tijdens zo’n dag stijgen en dalen. Juist vanwege het draagcomfort en het feit dat ik daardoor volledig blarenvrij heb gebleven kan ik deze schoenen met toepasselijke naam van harte aanbevelen voor mensen die ook dergelijk meerdaagse tochten willen maken…”

Optimaal wandelcomfort tijdens meerdaagse en dagtochten
Maar niet alleen in het warme Spaanse klimaat voelen de Trekking-schoenen van Lowa zich thuis. Wandelaars van bijvoorbeeld de befaamde West Highland Way weten als geen ander dat draagcomfort onder andere ook wordt versterkt als de voeten goed droog blijven tijdens het lopen. Droge voeten zijn immers veel minder gevoelig voor blaren en andere ongemakken, terwijl je bovendien gewoon een stuk prettiger loopt als je weet dat een regenbui of het doorwaden van de vele plassen water onderweg je geen problemen zullen opleveren. Aan het eind van de dagetappes trek je zo met een voldaan gevoel je schoenen uit om te genieten van een knapperend haardvuur en een goed smakende lokale ‘pint’ of whisky. De Lowa Camino is met zijn GTX-voering, stevige zool en het slimme FreeFlex-systeem ideaal voor dergelijke tochten. Evenals de Vivione Ws, een speciale damesuitvoering voor meerdaagse wandeltochten over de redelijk begaanbare paden van Europa. Dames hebben zelfs de luxe dat ze kunnen kiezen uit een klassieke lederen uitvoering of een model met GTX-voering. Beiden met hun specifieke eigenschappen die op basis van smaak en voorkeur elk hun schare fans hebben gekregen onder de vrouwelijke bergwandelaars. Wat alle schoenen uit de Trekking-serie in ieder geval met elkaar gemeen hebben is het feit dat de zolen voldoende stug zijn voor stevige wandelingen en natuurlijk dermate veel grip bieden dat je lekker kunt genieten tijdens het wandelen met een goede “trittsicherheit”.

Voor meer informatie: https://www.lowa.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Lowa:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.