Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Identity Leer van Meindl, leer met bewijs van herkomst

Identity Leer van Meindl, leer met bewijs van herkomstGeen enkele andere branche is meer met de natuur verbonden dan de outdoorbranche. De afgelopen jaren is niet alleen de vraag naar functionele producten sterk gestegen, klanten verlangen ook steeds meer naar duurzame en ecologische producten. Dit bracht Meindl bij de visie 'Identity Leer'.

Het Identity-label geeft de klant een wereldwijde, ongeƫvenaarde zekerheid over het leder dat in zijn schoen is verwerkt. Door het identificatienummer achterhaalt hij de hele individuele geschiedenis van zijn schoen. Zo krijgt de klant de garantie van een biologisch, ecologisch en regionaal product dat zo uniek is als een vingerafdruk. Kortom, een schoen met een eigen CV!

Talrijke websites, blogs en klantonderzoeken wijzen uit dat consumenten vandaag de dag op zoek zijn naar een transparante en traceerbare omgang van de gebruikte materialen. De interesse van consumenten naar duidelijke antwoorden op vragen over de gebruikte materialen en waar ze vandaan komen, wordt dan ook steeds groter. Deze vragen konden tot dusver voor de consument vaak onvoldoende worden beantwoord. Meindl wilde deze vragen niet alleen beantwoorden, maar ook kunnen onderbouwen en garanderen.

De oplossing op de vraag van de consumenten was de oprichting van een regionaal samenwerkingsverband met partners en leveranciers voor volledige transparantie over de herkomst van het gebruikte leder. Voor Meindl waren vooral de ecologische aspecten en duurzaamheid bijzonder belangrijk. Het concept is ontstaan op de bergweide waar de runderen ecologisch verantwoord grazen en leven. Enkel het beste leder van deze ecologische runderen wordt gebruikt. Daar krijgen de biologische huiden ook hun Identity-nummer toegewezen. Dit nummer blijft behouden bij de verdere verwerking tot de uiteindelijke, afgewerkte schoen.

Maar wat betekent duurzaamheid als de regionale gedachte zinloos wordt door lange transportwegen? Dankzij de goede geografische ligging van onze productieactiviteiten in de Chiemgau aan de grens van het Salzburger land, heeft Meindl in zijn onmiddellijke omgeving toegang tot alle afzonderlijke stappen die noodzakelijk zijn voor dit bijzondere leder. Of dit nu de alpenweiden zijn waar de runderen op grazen, de biologische slachthuizen in het Salzburger land of de leerlooierij Heinen, waarmee Meindl reeds decennia lang is verbonden en die het leder conform de strengste ecologische eisen looit.

Hoewel Meindl de schoen niet meer opnieuw kon uitvinden, heeft het met ʻIdentity Leerʼ toch een gat in de markt gevonden, namelijk de grote vraag naar ecologisch en duurzame producten inlossen.

Voor meer informatie: https://www.meindl.de/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Meindl:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.