Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Vierde generatie Wheelie wandelkar biedt comfort en veiligheid

Vierde generatie Wheelie wandelkar biedt comfort en veiligheidDeze zomer komt het Nederlandse Radical Design met de vierde generatie van de populaire Wheelie wandelkar. Nieuw aan deze uitvoering is onder andere de toevoeging van Sturmey Archer trommelremmen, waardoor het lopen met de wandelkar ook bij klimmen en dalen nog comfortabeler en veiliger wordt. De nieuwe Wheelie IV komt er in zowel de Trekking als Combi uitvoering: de eerste bedoeld voor langeafstandswandelaars, de tweede een combinatie van wandelkar en kinderwagen voor jonge ouders die lange wandeltochten niet schuwen.

Sturmey Archer trommelremmen bieden extra veiligheid
Het wandelen met een wandelkar als de Wheelie biedt vele voordelen, waaronder het niet op de rug en schouders hoeven dragen van het volle gewicht en het gevrijwaard blijven van een natte rug tijdens het lopen met een rugzak. Gaat de Wheelie echter ook vaak mee op routes waarbij er veel geklommen en gedaald moet worden, dan is het prettig om meer controle over de rolsnelheid van de wandelkar te houden. De toevoeging van hoogwaardige Sturmey Archer trommelremmen biedt die extra controle. Dankzij de éénhandig bediende dubbele trommelrem wordt de controle over de Wheelie zeer groot en worden zo de mogelijkheden om de wandelkar mee te nemen bijna oneindig.

Veiligheid en gemak gecombineerd
Niet alleen de extra toevoeging van hoogwaardige trommelremmen zorgen voor extra veiligheid. Ook de standaard meegeleverde opvallende gele regenhoes draagt bij aan een goede zichtbaarheid bij het wandelen langs de weg. Die veiligheid wordt gecombineerd met een groot gemak. Bijvoorbeeld dankzij de parkeerstand, waarbij de Wheelie rechtop gezet kan worden in de trein of op de veerboot. Of het feit dat de Wheelie gemakkelijk kan worden losgekoppeld van de heupgordel en het steeds opnieuw ophijsen van een zware rugzak dus tot het verleden behoren.

Optimaal wandelcomfort tot wel 40 kilo en 60 liter
Een rugzak van meer dan 20 kilo kan het plezier tijdens een langeafstandswandeling behoorlijk bederven. Pijnlijke schouders, een bezwete rug en vermoeide benen zorgen er al snel voor dat de wandeling meer een martelgang wordt dan een heerlijke tocht in de vrije natuur. Met een Wheelie behoort dat alles echter tot het verleden. Met deze lichtgewicht wandelkar kan tot wel 40 kilo aan gewicht zonder problemen worden meegenomen. Dat gewicht wordt precies boven de as van de Wheelie gedragen, zodat er nauwelijks gewicht op de heupen komt. Bovendien zorgt dit ervoor dat de Wheelie uiterst wendbaar blijft. En omdat de tas in hoogte verstelbaar is, kunnen de wielen van de Wheelie ook direct onder de tas worden geplaatst als het pad geen ruimte biedt voor een wandelkar op volle breedte.

Trekking- en Combi-uitvoering
Radical Design levert de Wheelie IV in zowel een Trekking- als Combi-uitvoering. Is de Trekking vooral bedoeld voor langeafstandswandelaars die al hun materiaal op comfortabele wijze met zich mee willen voeren, daar is de Combi ook bedoeld voor jonge ouders die hun kinderen graag willen laten genieten van langere of meerdaagse wandelingen. Deze uitvoering biedt de unieke combinatie van bagagekar en kinderwagen in één. Bovenop de bagagetas is namelijk ruimte gecreëerd voor een kinderzitje, waar jonge kinderen tot zo’n 5 jaar kunnen uitrusten terwijl de reis gewoon rustig doorgaat. Mede dankzij het feit dat je hem voorttrekt in plaats van duwt, is hij uiterst wendbaar. Die wendbaarheid in combinatie met de stevige massieve wielen maken de Wheelie Combi ideaal voor routes waar een 3- of 4-wielige kinderwagen normaal gesproken niet geschikt voor is.

Accessoires en losse onderdelen
Voor de Wheelie heeft Radical Design bovendien diverse accessoires beschikbaar om de wandelkar volledig naar wens te ‘pimpen’. Zo is er een verlengset beschikbaar voor extreem lange mensen en een speciale crossbar om slijtage bij zware belasting tijdens zeer lange tochten te verminderen. Ook kan de Wheelie worden uitgebreid met diverse los verkrijgbare tassen. Tot slot levert Radical Design nagenoeg alle onderdelen van de Wheelie ook los en worden deze wereldwijd verzonden. Wel zo’n prettig idee om te weten dat je daarmee jarenlang verzekerd bent van de mogelijkheid om je Wheelie in topconditie te houden.

Over Radical Design
Radical Design ontwerpt al meer dan 20 jaar rugzakken en aanverwante artikelen. Maar inmiddels heeft het bedrijf haar assortiment flink uitgebreid en ontwerpt, ontwikkelt, produceert en verkoopt Radical Design wereldwijd hoogkwalitatieve middelen voor bagagevervoer op menskracht. Denk daarbij niet alleen de rugzakken, maar ook aan de zeer populaire wandel- en fietskarren, ligfietstassen en speciale draag- en opbergsystemen voor industrieel gebruik. Radical Design maakt gebruik van hoogwaardige materialen waarin zij het volste vertrouwen heeft en produceert veel van haar producten in het eigen atelier in Gasselternijveen.

Voor meer informatie: https://www.radicaldesign.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Radical Design:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.