Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Helinox Chair One, comfortabele en compacte lichtgewicht kampeerstoel

Helinox Chair One, comfortabele en compacte lichtgewicht kampeerstoelDe Chair One van Helinox is een revolutionaire kampeerstoel die vanaf de lente 2012 op de markt wordt gebracht. Uiterst licht van gewicht, bijzonder compact op te bergen, maar bovendien verbazingwekkend comfortabel. De Chair One is de ideale reisgenoot voor mensen die graag comfortabel willen zitten maar geen mogelijkheden hebben voor veel extra volume of gewicht. Fietsers, wandelaars, sportvissers, motorrijders, strandgangers... allemaal zijn ze razend enthousiast bij een eerste keer proberen van de Helinox Chair One.

Technologie van DAC
In de buitensportindustrie is DAC de absolute nummer één als het gaat om superieure tentstokken: duurzaam, licht van gewicht en oersterk. De technologie die zij daarvoor gebruiken wordt nu toegepast in de Chair One, een uiterst lichte maar bijzonder sterke kampeerstoel. De DAC stokken zijn zeer licht van gewicht, maar geven de Chair One toch een draagvermogen van 145 kilogram. Bovendien is opzetten van de stoel een fluitje van een cent.

Superieure kwaliteit
Dankzij de jarenlange kennis en ervaring van DAC heeft Helinox een stoel kunnen ontwerpen van superieure kwaliteit. Allereerst is de stoel zeer compact opgeborgen in een bijgeleverde draagtas van 35x10x12 centimeter. Inclusief deze tas weegt de stoel slechts 940 gram. Opzetten is dankzij de stevige verbindingsstukken kinderspel, waarna de stoel 65 centimeter hoog is, met een breedte van 52 centimeter. Dankzij de bijzondere constructie in combinatie met de hoogwaardige stokken, kan de Helinox Chair One een gewicht van maar liefst 145 kilogram dragen. Dus ruim 150x zijn eigen gewicht!

Ideaal voor alle soorten reizigers
De combinatie van compact en lichtgewicht maken de Chair One ideaal voor iedereen die comfortabel wil zitten, maar niet de ruimte heeft om grote of zware kampeerstoelen met zich mee te nemen. De Chair One is zelfs zo licht en compact, dat hij zonder problemen in een dagrugzak mee kan worden genomen tijdens wandelingen in de bergen. Maar ook sportvissers profiteren van de comfortabele zit aan de waterkant, evenals strandbezoekers die liever niet direct in het zand willen zitten. Fietsers en motorrijders weten het compacte volume en lage gewicht van de Chair One erg te waarderen, omdat de Chair One nauwelijks ruimte in neemt in de fiets- of motortassen.

Specificaties
Uitgeklapt: 52 cm breed X 50 cm diep X 65 cm hoog
Ingepakt: 35 cm lang X 10 cm breed X 12 cm hoog
Gewicht: 940 gram (inclusief opbergzak)
Maximum gewicht: 145 kg
Adviesverkoopprijs: EURO 79,95

Voor meer informatie: https://www.helinox.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.