Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

MSR combineert Minimaal gewicht met maximale veelzijdigheid

MSR combineert Minimaal gewicht met maximale veelzijdigheidVoor veel reizigers is het al avontuurlijk genoeg om op pad te gaan met een rugzak, tent en slaapzak. Des te belangrijker dus om te voorkomen dat een teveel aan zware uitrusting het plezier bederft. Met haar tenten Nook en Carbon Reflex maakt buitensportspecialist MR het mogelijk om zo licht mogelijk aan een avontuur te beginnen.

Het opzetgemak en lage gewicht (1,42 kg) maken de nieuwe MR Nook tent een essentieel onderdeel van elke ultralichte uitrusting. Dankzij de tweestoks-constructie kan de tent in slechts enkele minuten worden opgezet. En bij gebruik van een wandelstok aan de voet van de tent spaar je met deze vrijstaande tent ook nog eens gewicht uit. Met een binnenruimte van 1359 liter en een binnenhoogte van 96 centimeter biedt de Nook tent meer dan genoeg ruimte voor twee kampeerders, terwijl de ruime vestibule plaats biedt aan twee rugzakken en beide paren wandelschoenen. Met haar lichtgewicht ontwerp is de MSR Nook de ideale keuze voor kleine kampeerplekjes. Vanwege de maximale breedte van 1,27 meter is er altijd wel een plekje te vinden om de tent voor een nachtje op te zetten. Bovendien maken de bekende MSR materialen als Ripstop-Nylon met DuraShield polyurethaan en siliconencoating de tent volledig weersbestendig onder alle omstandigheden.

A Frisse lucht fanatiekelingen zullen direct vallen voor de vernieuwde MSR Carbon Reflex tent. De binnentent is voornamelijk gemaakt van gaas en garandeert daarmee een continue aanvoer van frisse lucht met minimale condensvorming. De twee vestibules zijn ideaal om materiaal, schoenen en het keukengerei op te bergen. Grote deuren aan weerszijden zorgen voor een goede toegankelijkheid van de tent. De tweestoks-constructie vormt een solide en stabiele koepel die ook aan een stevige wind weerstand weet te bieden. De gevierde MSR Carbon Reflex is een echte lichtgewicht klassieker en zowel beschikbaar als één-, twee- en driepersoonstent.

Om de duurzaamheid van de tenten te vergroten wordt geadviseerd om tevens de optionele Footprints en MudMats te gebruiken.

De twee lichtgewicht tenten en hun bijbehorende accessoires zijn nieuw sinds januari 2012 en verkrijgbaar bij buitensportspeciaalzaken en sportwinkels.

Voor meer informatie: https://www.msrgear.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot MSR:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.