Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

MSR Hubba Hubba HP en MSR Dragontail weerstaan weer en wind

MSR Hubba Hubba HP en MSR Dragontail weerstaan weer en windVeeleisende tochten door ruige regio's die geteisterd worden door weer en wind vergen overal op de wereld het meeste van het materiaal. Vooral van tenten, die het moeten opnemen tegen hevige regenval en stevige windvlagen. De hoogwaardige MSR Hubba Hubba HP en MSR Dragontail tenten weerstaan extreme weersomstandigheden en bieden het gehele jaar door bescherming.

De vrijstaande tweepersoons tent MSR Hubba Hubba HP zet duidelijk een nieuwe standaard. De intuïtieve aluminium stokkenconstructie verkort de opzettijd tot een minimum in slechts een paar stappen: klik de binnentent aan de stokken, hang daar de buitentent overheen en bevestig het geheel met clips aan de vloer. De verhoogde vloer van ripstop-nylon met een Durashield™ polyurethaancoating (waterkolom: 10.000 mm) weerstaat zelfs de ergste stortregens en houdt de nattigheid buiten. De buitentent levert een perfecte overkapping voor de veelzijdige woonruimte en zo bescherming tegen weer en wind. De perfecte ventilatie van de tent voorkomt condensvorming en zorgt voor een goede luchtcirculatie. Volledig verankerd staat de MSR Hubba Hubba HP als een heus fort in de strijd tegen de natuurelementen. En toch weegt hij slechts 1,93 kg.

De enkeldaks tweepersoons tent MSR Dragontail is de ultralichte oplossing voor alle extreme tours en expedities. Met aan de buitenkant extreem duurzaam 40D ripstop-nylon met een Durashield™ polyurethaan- en siliconencoating (waterkolom: 1500 mm) weerstaat deze tent zonder problemen zowel sneeuwstormen als moessonregens. Het verhoogde middelpunt van deze tent met tunnelconstructie helpt bij het gemakkelijk afvoeren van regen en sneeuw. Voor de vloer gebruikt MSR haar meest duurzame tentmateriaal – 40D ripstop-nylon met Durashield™ polyurethaancoating, waarmee een waterkolom van 10.000 mm wordt verkregen. Uniek is het ontwerp van de speciale ventilatietunnel die bovenlangs loopt en zo zelfs spindrift buiten weet te houden. De twee ritsen aan weerszijden van de tunnel maken het sluiten ervan mogelijk als de weersomstandigheden daarom vragen. De MSR Dragontail wordt geleverd in opvallend knaloranje, één van de belangrijkste veiligheidsfeatures die een fabrikant aan een tent kan meegeven. Zelfs op zeer grote afstand is deze lichtgewicht tent van slechts 2,53 kg goed zichtbaar. Daardoor is en blijft de ultralichte MSR Dragontail wereldwijd één van de meest veelzijdige en lichtste tweepersoons expeditietenten.

Voor nog meer veiligheid tijdens tochten met de tent levert MSR een breed assortiment aan tentaccessoires zoals reflecterende scheerlijnen, LED tentverlichting voor zowel binnen als buiten de tent en een universele stokkenreparatiekit.

De MSR Hubba Hubba HP en de MSR Dragontail zijn inmiddels verkrijgbaar bij de (buiten)sportwinkels.

Voor meer informatie: https://www.msrgear.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot MSR:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.