Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe Outdoor No 08 zakmes van Opinel

Nieuwe Outdoor No 08 zakmes van OpinelBijzonder geschikt voor sportieve activiteiten ter land, ter zee of hoog in de bergen, zoals o.a.: wandelen, camperen, bergbeklimmen, paragliding, zeilen en vele andere outdoor- en watersport activiteiten. Zo werd dit nieuwe Outdoor No 08 zakmes door Opinel geïntroduceerd tijdens de IWA en OutdoorClassics 2012, gehouden in het Duitse Nürnberg in maart van dit jaar. Hierdoor is de wereldwijde lancering van de Opinel Outdoor No 08 een feit.

Het van oudsher traditionele Franse zakmes met houten handvat wordt met dit revolutionaire design nu in een nieuw jasje gestoken. Het ergonomische handvat bestaat namelijk uit twee componenten hoogwaardig kunststof dat weerstand biedt tegen extreme temperaturen van -40°C tot +80°C en zelfs tegen water.

Het ontwerp van het handvat is zo ingenieus dat er tevens een fluit is ingebouwd. Dankzij de 110 decibel die deze fluit produceert, is het geluid hoorbaar tot meer dan 300 meter, werkt onder alle omstandigheden en is onmisbaar in geval van nood.

Vertrouwd is het 8,5cm lange Sandvik 12C27 RVS lemmet en het Virobloc systeem dat het lemmet vergrendelt in zowel open als gesloten positie. Nieuw is de kartel over een lengte van 3,5cm voor het effectief en zorgeloos snijden van natuurlijke materialen en nylon touw. De totale lengte is 19,5cm uitgeklapt.

Tevens is het lemmet voorzien van een opening en kan gebruikt worden als shackle key (Ø 4 à 10mm). Dit wordt veel gebruikt in de zeilsport voor het los of vast draaien van pinnen (zie tekening).

De Opinel Outdoor N°08 is verkrijgbaar in de kleuren: blauw, oranje, groen en grijs en heeft een adviesprijs van EURO 26,95 inclusief BTW .

Voor meer informatie: https://www.opinel.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Opinel:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.