Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

VAUDE introduceert ingrijpend vernieuwde mountain collectie

VAUDE introduceert ingrijpend vernieuwde mountain collectieDuitse bergsportfabrikant VAUDE heeft voor komende winter een ingrijpende vernieuwing doorgevoerd in de Mountain collectie. De verregaande restyling heeft te maken met VAUDE's permanente streven om trouw te blijven aan haar 'roots'. Het authentieke bergsportmerk is namelijk ooit ontstaan aan de voet van de Alpen. Een feit dat het merk onderstreept met de claim 'the Spirit of Mountain Sports' bij het (vernieuwde) logo. De Mountain collectie is ingrijpend vernieuwd en qua materiaal en functionaliteit aangescherpt. Maar liefst 93% van de jacks en broeken in deze collectie draagt het Green Shape label; VAUDE's garantie voor milieuvriendelijke producten.

Aletsch Jacket & Pants
Aan de top van de Mountain collectie staat het Aletsch Jacket dat perfect te combineren is met de bijpassende Aletsch Pants. Dit technische koppel is dankzij het Sympatex membraan ademend, wind- en waterdicht (35.000mm waterkolom). Volledig vervaardigd uit Bluesign gecertificeerde materialen. Het Bluesign label is wereldwijd de meest strikte standaard als het gaat om milieuvriendelijke textielproductie. Alle ecologische aspecten van de productieketen worden nauwlettend in de gaten gehouden. Het Aletsch Jacket is vervaardigd van een lichte en sterke 3-laags stof met Sympatex en getapete naden. Verder is het voorzien van waterdichte ritsen, ventilatie-openingen en een volledig verstelbare vaste capuchon die geschikt is voor helmgebruik. Adviesverkoopprijs Jacket: EURO 427,- en Pants: EURO 376,-.

Kabru (Hooded) Jacket
In de serie donsjacks introduceert VAUDE, met en zonder capuchon, het Kabru (Hooded) Jacket. Dit jack is mede dankzij het gebruik van een topkwaliteit Europees 90/10 ganzendons een super lichtgewicht, comfortabel jack dat in de eigen binnenzak op te bergen is. Adviesverkoopprijs: EURO 264,- (met capuchon) en EURO 234,- (zonder capuchon).

Basodino Hooded Jacket
Als technische tweede laag biedt het Basodino Hooded Jacket veel comfort. Dit jack is elastisch en bijzonder ademend dankzij het Nylon/Meryl® materiaal. Geschikt voor alle bergactiviteiten. Adviesverkoopprijs: EURO 102,-.

Vail 24 & Hungabee 26
Ook de rugzakken zijn in de vernieuwing van de Mountain collectie meegenomen. VAUDE ontwierp de Hungabee 26 en speciaal voor dames de Vail 24. Beide rugzakken zijn compact en beschikken over een goed zittend nauw aansluitend Vflex rugpand. De damesrugzak Vail 24 is afgestemd op de anatomische vormen van het vrouwelijke lichaam. Het hoofdvak van zowel de Hungabee als de Vail is met grote ritsen toegankelijk (frontlader), het voorvak is speciaal ingericht voor het opbergen van een lawineschep en –sonde, er zijn diverse bevestigingsmogelijkheden voor ski’s, sneeuwschoenen of snowboard en in een apart met fleece gevoerd vak is de mobiele telefoon, sneeuw- of zonnebril veilig op te bergen. De heupband is indien gewenst te verwijderen en in de gesp van de borstband is een fluitje geïntegreerd. De opening voor een drinksysteem maakt deze rugzakken compleet. Adviesverkoopprijs: EURO 102,-.

Voor meer informatie: https://www.vaude.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Vaude:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.