Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Suunto introduceert PODs voor t6

Suunto introduceert PODs voor t6Het Finse Suunto heeft voor de zeer geavanceerde t6 enkele zogenaamde Peripheral Observation Devices (PODs) geïntroduceert. De PODs communiceren draadloos met de t6.

De PODs zijn bedoeld om tijdens verschillende sporten continu gegevens te kunnen meten en deze informatie draadloos door te geven aan de t6. De t6 is een geavanceerde wristop, welke speciaal is ontwikkeld voor (top)sporters die effici├źnter willen trainen.

De Foot POD is voor op de schoen te plaatsen en geeft zaken als snelheid en afgelegde afstand door tijdens het rennen. De Bike POD wordt op een wiel van de fiets geplaatst en is ideaal voor duurtraining op racefiets of MTB. Ook de Bike POD geeft informatie over afstand en snelheid door.

De PC POD is bedoeld om alle data van de t6 op eenvoudige wijze te kunnen uploaden naar de PC. Het is een draadloze USB-stick, welke gemakkelijk meegenomen kan worden.

De t6 wordt geleverd inclusief uitgebreide software om alle gegevens te kunnen gebruiken en te analyseren. Op die manier wordt er zeer nauwkeurige informatie verkregen over de intensiteit van de trainingen en of deze wel intensief genoeg is. Hiertoe maakt de t6 gebruik van de zogenaamde EPOC: Excess Post-Exercie Oxygen Consumption. In het kort komt het er op neer dat de EPOC precies aangeeft in hoeverre een inspanning (training) effect heeft op het lichaam.

De PODs komen in de herfst op de markt.

Voor meer informatie: https://www.suunto.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.