Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

De nieuwe winterlaarzen van Meindl

De nieuwe winterlaarzen van MeindlMeindl, de fabrikant van functionele schoenen uit Kirchanschöring, maakt niet allen hoogwaardige berg- en wandelschoenen, maar zet ook trends. Al jaren produceert Meindl verschillende winterlaarzencollecties. Enerzijds zijn het technische hoogstandjes voor gebruik tijdens een stevige winter, anderzijds hebben de winterlaarzen zich bewezen in het dagelijks leven. Beide gebieden zijn typisch Meindl.

Ischgl Lady GTX® & Fontanella Lady GTX®
Heerlijk warme, waterdichte en zeer stijlvolle winterlaarzen genieten een grote populariteit – en Meindl heeft voor de winter van 2012-2013 gelijk twee nieuwe blikvangers op het programma staan. De Ischgl Lady GTX® en de Fontanella Lady GTX® leggen modische accenten. Met deze modellen komt u gegarandeerd goed door de winter, want de laarzen zorgen voor warme voeten tijdens het wandelen op koude winterdagen. Bij de twee modellen zorgt een GORE-TEX®-voering met Webpelz (= een extra isolerende voering) voor droge en warme voeten.

KITZBÜHEL LADY - een stoere laars voor een vrouw met lef
De KITZBÜHEL LADY is volledig gevoerd met een 12 mm dikke lamsvacht, terwijl de buitenkant volledig is voorzien van gewaxt nubuckleer. De multigripprofiel zool zorgt ervoor dat de laarzen zeer stabiel zijn op zowel droge als natte ondergronden. Bij slijtage van de zool kan deze probleemloos door een nieuwe worden vervangen. Deze stoere dameslaars heeft een robuuste uitstraling en een rits aan de zijkant maakt het instappen een stuk eenvoudiger.

SCHLADMIG IDENTITY – een zwiegenähte winterlaars
Meindl breidt zijn Identity-collectie in de winter van 2012-2013 verder uit. De SCHLADMING IDENTITY en de SCHLADMING LADY IDENTITY zijn modieuze winterlaarzen met een echte, 12 mm dikke lamsvacht, die volledig in de schoen is verwerkt en behaaglijk warme voeten op koude winterdagen garandeert. En als ‘echte zwiegenähte’ laars staat deze schoen voor traditie en meesterlijke schoenambacht. De SCHLADMING IDENTITY onderscheidt zich eveneens door ons nieuwe, unieke voetbed. Voor een nog beter draagcomfort is het voetbed uit echte lamsvacht voorzien van een permanent dempend en circulerend schuim. Het luchtkussen geeft dan weer extra demping op de voorvoet en draagt samen met de ronding in de zool bij aan een prettige afrol van de voet. Aan de binnenkant van de manchet is een vijfcijferig nummer gestanst, het zogenoemde Identity-nummer. Met dit nummer kunt u op de website www.identity-leder.de zelf de ontstaansgeschiedenis van uw schoen nagaan.

St. ANTON – Comfort-fit® voor de winter
Meindl zorgt ook in de winter van 2012-2013 voor aanzienlijk meer comfort tijdens winterse activiteiten. Voor het eerst brengt Meindl in de Comfort-fit® Wellness Winter-lijn een laars op de markt. Laarzen zijn weer terug in de mode en blijven een zeer belangrijk thema voor Meindl de komende winter. Warme winterlaarzen moeten niet alleen functioneel zijn, maar ook stijlvol. Ze zijn ontworpen voor dagelijks gebruik in de winter, maar ook voor boswandelingen of lichte wandelingen in de stad. De volledige voering van het St. ANTON- model bestaat uit een dikke, warme en aangename lamsvacht, die zorgt voor uitstekende isolatie-eigenschappen. Managing director Lukas Meindl: “De lamsvacht moet ten minste 12 mm dik zijn en door de hele schoen lopen.” Lamsvachten met kortere haren of synthetische vachten zijn niet in staat de vereiste isolatie te bieden, omdat ze makkelijk kunnen worden ingedrukt en niet genoeg lucht kunnen opslaan.

BANFF JUNIOR - plezier gegarandeerd
De kinderschoenen van Meindl zijn zacht, robuust, flexibel, stevig en zo veelzijdig als de drang naar beweging van de kids – en het nieuwe model BANFF JUNIOR valt bovendien nog op door de vrolijke kleurrijke accenten. Het model is uitgerust met Nässeschutz, een waterafstotend membraan. En opdat de schoenen ook werkelijk passen, zijn ze voorzien van het beproefde Best-Fit-Systeem van Meindl. De wintervilten inlegzool – vilt zorgt voor een betere isolatie - is uitneembaar en heeft aanduidingen die het de ouders eenvoudig maakt om de juiste maat te vinden.

Voor meer informatie: https://www.meindl.de/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Meindl:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.