Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Columbia Ultrachange Jacket combineert 4x Omni-technologie

Columbia Ultrachange Jacket combineert 4x Omni-technologieHet Ultrachange Jacket is het meest technische jacket van de Fall/Winter 2012 collectie van Columbia. Het jack bevat de meeste omni-technologieën gecombineerd in eenzelfde product (namelijk 4: Omni-Heat, Omni-Shield, Omni-Wick en Omni-Dry).

Omni-Heat staat voor een nieuwe aanpak van het zogenoemde 'warmte management'. Het zorgt voor een meer rendabel gebruik en voorkomt verlies van lichaamswarmte, maar laat overtollige warmte door indien nodig. In feite gaat het om twee verschillende technologieën in één. De eerste; Omni-Heat Reflective liner, geeft via reflectie de warmte terug aan het lichaam en houdt deze vervolgens vast. Deze technologie levert gemiddeld 20 procent meer behoud van warmte met minder energie. De tweede; Omni-Heat Thermal Insulation, isoleert de lichaamswarmte en voorkomt warmteverlies. Deze technologie biedt de hoogste warmte-isolatie per gram materiaal in de markt en is ultra licht.

Omni-Shield is een hoogwaardige vuil- en waterafstotende technologie om je schoon en droog te houden. De stoffen die gecoat zijn met Omni-Shield laten vloeistoffen tot 77 graden celcius niet doordringen in de vezel. Of dat nu modder, rode wijn, regen of koffie is. Nattigheid parelt er in druppelvorm zo vanaf. Daarnaast droogt Omni-Shield drie tot vijf keer sneller en omdat het in tegenstelling tot normale stoffen geen vocht opneemt, blijft de kleding ook lichtgewicht, zelfs in de meest natte omstandigheden.

Omni-Wick is een vochtafvoerende technologie, die zorgt voor een snelle verspreiding van het transpiratievocht en snelle verdamping, zodat je droog en comfortabel blijft tijdens elke activiteit.
Omni-Dry is de lichtste en meest ademende waterdichte technologie om je kool, droog en fris te houden. Het is speciaal ontwikkeld om je droog te houden en voert vocht dan ook in een hoog tempo af tijdens de meest extreme omstandigheden, en is bijna kreukvrij.

Het Columbia Ultrachange Jacket is er in zowel een heren- als damesuitvoering en is verkrijgbaar in diverse kleuren.

Voor meer informatie: https://www.columbia.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Columbia Sportswear:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.