Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Eider stelt nieuwe wintercollectie voor

Eider stelt nieuwe wintercollectie voorMeer dan vijftig jaar lang al is het Franse Eider gespecialiseerd in het ontwerpen van bergsport-, ski- en outdoorkleding. Dankzij de volledige controle over de productielijn en het voortdurende contact met de atleten, kan het merk zich continu vernieuwen en biedt het producten aan van een onvergelijkbare techniciteit, aangepast aan de meest veeleisende behoeften. "Eider was altijd al een technisch, innoverend merk, maar ook een merk met een eigen stijl, die het esthetische aspect nooit heeft verwaarloosd," vertelt Algemeen Directeur Thibaut Cornet. De kleding van Eider wordt ontworpen in het hart van de Franse Alpen en onderscheidt zich door zijn unieke en eigentijdse stijl. Het bedrijf positioneert zich als een 'Progressive Outerwear'-merk, dat kledingstukken aanbiedt die voldoen aan de laatste trends, technieken en stilistische vereisten. De belangrijkste kenmerken zijn uiteraard terug te vinden in de twee voornaamste wintercollecties van het merk: SNOWSPORTS en OUTDOOR.

SNOWSPORTS - Ski in al zijn glorie...
De SNOWSPORTS-collectie voldoet volledig aan de verwachtingen van twee grote skifamilies. Het ‘Wide Angle'-gamma is bestemd voor de gepassioneerde freerider, die op zoek is naar steile hellingen en maagdelijk witte skigebieden. De behoeften van de off-piste skiërs en alpinisten zijn in de loop der jaren sterk geëvolueerd. Hun prioriteit: waterdichtheid en ademend vermogen. Op vlak van thermische isolatie staat de collectie niet stil en voldoet het aan de meest extreme omstandigheden. Het Solden- jack voor zowel heren als dames, is gevoerd met dons om maximale warmte te bieden. ‘Wide Angle' is een relaxte, losse look die tegemoet komt aan de eisen van de freerider.

'Focus'-gamma
Het 'Focus'-gamma is dan weer meer gericht op skiërs die de geneugten van de sportieve en ludieke skisport willen beleven. De snit (fit) is speciaal ontworpen om te beantwoorden aan de behoeften van de verschillende soorten skiërs: fit ‘Alpin' voor sportief gebruik zoals de skibroek Voss of fit ‘Regular' voor meer vrijetijdsgebruik.

...en kleuren
De nieuwe skicollectie bestaat uit vele gevarieerde kleuren: geel, al dan niet in combinatie met marineblauw – zoals het Niseko jack –roze/rood, violet en groen. Diverse prints vrolijken de vele producten uit de Snowsports-collectie op.

OUTDOOR - Een unieke stijl, zowel in de stad als in de bergen
De OUTDOOR-collectie is ontworpen voor iedereen die geïnspireerd wordt door de bergen, voor iedereen die houdt van ruimte, iedereen die natuursporten beoefent en verlangt naar veelzijdigheid en functionaliteit. Deze collectie combineert techniciteit, plezier en stijl. De ‘Outdoor'-collectie, zowel authentiek als modern, gaat terug naar de producten die het succes van Eider hebben bepaald en legt het accent op de specifieke behoeften van de man (bescherming) en de vrouw (bescherming, comfort en warmte). De kledingstukken kunnen evengoed worden gedragen in de stad en blinken uit op het gebied van stijl en materiaal, zoals de softshelljacks Socorro en Dempo, die het originele gebruik van het materiaal aantonen. Het kleurengamma weerspiegelt de positionering van het merk met knappe klassieke outdoorkleurencombinaties zoals bruin, donkergrijs of kaki met modernere kleuren.

Voor meer informatie: https://www.eider-world.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Eider:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.