Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Suunto Ambit GPS-horloge krijgt eigen apps

Suunto Ambit GPS-horloge krijgt eigen appsSuunto, de Finse fabrikant van onder andere geavanceerde buitensporthorloges, heeft afgelopen week een revolutionaire stap gezet op het gebied van traininghorloges: vanaf nu kunnen gebruikers van de Suunto Ambit kosteloos apps downloaden via de bijbehorende webcommunity Movescount.com. En alsof dat nog niet genoeg is, biedt de website tevens de mogelijkheid aan haar gebruikers om op zeer eenvoudige wijze eigen apps te ontwikkelen en deze beschikbaar te stellen aan de overige gebruikers. Daarmee is het Suunto gelukt als eerste een horloge op de markt te zetten dat continu evolueert en zich perfectioneert, geheel naar wens van de gebruikers.

Personaliseren d.m.v. apps
Gebruikers kunnen hun horloge personaliseren door apps – nieuwe features die door andere gebruikers zijn ontwikkeld – gratis te downloaden. Zo is er bijvoorbeeld een app die de verwachte aankomsttijd bij een marathon laat zien of een functie die laat zien wat het daadwerkelijke stijgingspercentage van een helling is waar men tegenop loopt. En zit er geen app bij die precies dat doet wat de gebruiker zoekt, dan kan simpelweg een eigen app in elkaar worden gezet!


Eigen features toevoegen
Janne Kallio, hoofd van ‘Digital Services’ zegt: “Onze gebruikers geven ons vaak hele goede ideeën voor nieuwe features of functionaliteiten die ze graag terug zouden willen zien in het horloge. Wij wilden ze op deze manier graag de kans geven om de Ambit verder te ontwikkelen. De App Zone is een unieke tool die de Ambit-community de mogelijkheid biedt om die feature toe te voegen aan het horloge die zij zelf graag zouden willen gebruiken.”

Interval timer en ANT+ functionaliteit
Naast de nieuwe app-mogelijkheden en bijbehorende App Zone biedt de nieuwe 2.0 upgrade van de firmware onder andere een interval timer en de ANT+ functionaliteit. Daarmee is het horloge volledig compatible met ANT+ accessoires van Suunto zelf, maar ook die van andere fabrikanten.

2.0 upgrade
De 2.0 upgrade is het vervolg op de succesvolle 1.8 upgrade, die de mogelijkheid van on-screen route-navigatie, vertoning van meerdere locaties en andere features toevoegde, nadat de daarvoor gelanceerde 1.5 upgrade al waypoint-navigatie had toegevoegd.

Baanbrekend initiatief in de sporthorloge-industrie
Gebruikers de mogelijkheid bieden om zelf features voor het horloge te ontwikkelen is een baanbrekend initiatief in de sporthorloge-industrie, maar tegelijkertijd typisch Suunto. Al meer dan 75 jaar moedigt het Finse bedrijf gebruikers aan om hun grenzen te verleggen en te kijken wat mogelijk is. Het is een filosofie die het bedrijf met trots nastreeft.

Voor meer informatie: https://www.suunto.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.