Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Air Comfort van Lafuma biedt optimaal zitcomfort

Air Comfort van Lafuma biedt optimaal zitcomfortAIR COMFORT® is een nieuwe lijn ademende en waterdichte kussens in de meubelcollectie van Lafuma. AIR COMFORT® is geïnspireerd door de technologie die wordt gebruikt bij de rugzakken van het Franse merk en is het resultaat van een lange zoektocht in de eigen laboratoria naar optimaal zitcomfort en het gebruik van het kussen.

Ademende en waterdichte materialen
Dankzij een combinatie van ademende en waterdichte materialen, houden de AIR COMFORT® kussens geen water vast, bevorderen ze de luchtcirculatie en drogen ze extra snel. Het kussen zelf bestaat uit drie lagen. Laag 1 is een zeer ademende 3D mesh in honinggraatstructuur, laag 2 is een ademende en waterdichte polyester padding en laag 3 is een ventilerend Batyline® weefsel. De bevestiging van het kussen gebeurt aan de hand van clips, waar een octrooi van Lafuma op bestaat. De stand het rug- en beengedeelte kan traploos worden ingesteld, de antislipdoppen op de poten zorgen voor een hoge stabiliteit en het moderne design van de stoel heeft geen zichtbare verbindingen tussen de rug en de voeten.

AIR COMFORT®
AIR COMFORT® wordt toegepast bij de stoelen Futura & Futura XL (opvouwbare en traploos verstelbare relaxstoel), Evolution (opvouwbare en traploos verstelbare relaxstoel), Transabed XL Plus (opvouwbare ligstoel/zonnestoel, groot model), Lounge Elips (opvouwbare 5-standenstoel) en Cham’Elips (opvouwbare 5-standenstoel).

Meer bieden met minder
Al meer dan 20 jaar lang houdt Lafuma zich intensief bezig met duurzame ontwikkeling, gesteund door haar eigen geloof in een nieuwe manier van produceren, namelijk ‘meer bieden met minder’. Meer diversiteit, levensduur, techniek en ergonomie en minder verbruik van energie en grondstoffen, afval, impact voor het milieu.

Ecologische voetafdruk
Lafuma wil ook haar ecologische voetafdruk verkleinen en heeft in het kader hiervan een volledige collectie ecologische producten ontwikkeld. Lafuma maakt gebruik van natuurlijke, multifunctionele en duurzame grondstoffen (houtvezels, natuurlijke harsen als kleefmiddel, gerecycled kunststof en hout). Ze kiezen leveranciers die de ethiek en het milieuhandvest van Lafuma respecteren en kiezen ‘zuivere’ transportmethoden, zoals binnenscheepvaart of gecombineerd wegvervoer/railvervoer. En ze vergemakkelijken recycling dankzij speciaal ontwerp wat de sortering van het afval vergemakkelijkt.

De meubels van Lafuma worden in Frankrijk gemaakt, in het departement Drôme. Op diezelfde plaats werd het bedrijf in 1930 opgericht.

Voor meer informatie: https://www.lafuma.fr/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.