Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nieuwe maten en features maken de MSR Reactor Stove nog veelzijdiger

Nieuwe maten en features maken de MSR Reactor Stove nog veelzijdigerNa een lange dag klimmen of hiken is er niks zo goed als een stevige, warme maaltijd om de energie weer op peil te brengen. Maar op grote hoogte, in koude of winderige omstandigheden is er niks zo frustrerend als proberen te koken op een brander die het niet doet zoals jij wilt. Gelukkig zorgt de unieke bouw van het MSR Reactor Stove System ervoor dat hij optimaal presteert onder willekeurig welke omstandigheden, zodat je je energie weer snel terug hebt. Samen met de recordbrekende snelheid en grotere veelzijdigheid dankzij de nieuw verschillende panformaten en accessoires, is het Reactor Stove System de ultieme must-have voor elke berg- en trektocht.

Gelauwerd met twee awards (OutDoor Award 2007 en ISPO Award 2013) is de Reactor Stove één van de meest succesvolle brandersystemen van MSR. Niettemin kan geen enkele brander – zeker niet onder winderige omstandigheden – concurreren met de Reactor brander. In het laboratorium brengt het Reactor systeem één liter water 20 procent sneller aan de kook dat de dichtstbijzijnde concurrent. Ga naar buiten waar het 13 km/u waait en hij is zelfs twee keer zo snel. Bij wind van 20 km/u gaat het Reactor systeem gewoon door, een halve liter water kokend in 1 minuut en 45 seconden, terwijl de concurrentie het water niet eens meer aan de kook krijgt. Het resultaat is niet alleen een snellere maaltijd, maar ook een lichtere rugzak aangezien het Reactor systeem veel minder brandstof nodig heeft in alle outdooromstandigheden.

In 2013 breidt MSR de lijn van Reactor systemen en accessoires uit, met nieuwe formaten, meerdere pannen, een ophangkit en een koffiepers. Het nieuwe MSR Reactor 1.0L Stove System is lichtgewicht en compact, ideaal voor trekking en soloklimmers. Het MSR Reactor 1.7L Stove System is een ideale maat voor twee of meer mensen of voor het smelten van sneeuw. Het grootste MSR Reactor System is het 2.5L systeem, dat ideaal is voor groepen en het smelten van grote hoeveelheden sneeuw. Tenslotte past de nieuwe MSR Reactor Hanging Kit (35g) op alle drie de verschillende panformaten en maakt het mogelijk het Reactor System gemakkelijk op te hangen bij big wall beklimmingen of aan een pickel in de outdoor sneeuwkeuken. De nieuwe Reactor Coffee Press is verkrijgbaar in twee maten, geschikt voor de 1L en 1.7L reactor pannen.

Voor meer informatie: https://www.msrgear.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot MSR:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.