Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Exped Down booties met Pertex

Exped Down booties met PertexExped maakt speciaal voor de voeten 'mini-slaapzakjes': de lichtgewicht Down Booties met Pertex Quantum shell en de Down Booties WB met Cordura zool en Pertex Endurance shell.

Hoewel de meeste mensen er in augustus nog niet aan zullen denken laat het Zwitserse Exped nu alvast weten dat koude voeten voor de komende winter niet nodig zijn. Speciaal voor de voeten werden ern namelijk de zogenaamde booties ontwikkeld: een soort overschoen gevuld met dons en afgewerkt met het superlichte Pertex Quantum.

Met 700 fillpower ganzendons en het lichte, maar zeer sterke Pertex Quantum zijn de booties ideaal om de voeten op te warmen op een koude winteravond in de tent of juist lekker warm te houden gedurende de nacht in de slaapzak. Het dons zit in aparte kamers en bovenaan zit een trekkoord met elastische afwerking, dus warmteverlies treedt er nauwelijks op. De Exped Down Booties wegen slechts 95 gram.

Voor het zwaardere werk zijn er ook Down Booties WB, met een gewicht van 180 gram. Deze zijn afgewerkt met Pertex Endurance en een Cordura zool. Tevens zit er een uitneembare EBA binnenzool tegen kou door contact.

Voor meer informatie: https://www.exped.ch/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Exped:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.