Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Sasta rekent af met storende insecten dankzij BuzzX

Sasta rekent af met storende insecten dankzij BuzzXGa je regelmatig op pad in Scandinavische landen, dan weet je als geen ander hoe irritant insecten kunnen zijn. Sasta High-performance producten voorzien van het BuzzX® beschermingslaag zijn ontworpen om diverse outdoor avonturen comfortabel te maken zonder storende insecten. BuzzX® is een geurloze en kleurloze bescherming die de levensduur van een kledingstuk meegaat.

The BuzzX® Technologie.
BuzzX® is een revolutionaire behandeling van kledingvezels speciaal ontwikkeld om een langdurige, gemakkelijke en effectieve bescherming te bieden tegen insecten. De speciale formule met als hoofdbestanddeel 'permetrine' resulteert in geurloze behandeling. De werkzame stof Permetrine is een door de mens ontwikkeld bestanddeel, uit de chrysanthemum plant, dat insecten verdrijft. BuzzX® wordt met de vezels in de stof verbonden. Het resultaat is een effectieve en geurloze bescherming. De kleding beschermt meteen ook tegen de schadelijke gevolgen van UV-straling. Het product werd uitvoerig aan diverse testen onderworpen voor het op de markt werd gebracht. Het is goedgekeurd door de Wereld Gezondheidsorganisatie en is volledig in overeenstemming met de NATO reglementering.

Hoe werkt dit?
BuzzX® is de langverwachte doorbraak in de strijd tegen hinderlijke insectenbeten van potentieel levensbedreigende insecten. Door effectieve en gemakkelijke bescherming die verwerkt is in de kleding in plaats van op de huid, zorgt BuzzX® kleding dat de drager van deze kleding meer genot van het buitenleven zal ervaren. BuzzX® kleding is bewezen en geregistreerd om bescherming te bieden tegen vliegen, muggen, teken, mieren, vlooien, mijten, dazen en zandvliegen.

Hoe behandel je BuzzX® producten?
De kleding kan thuis gewassen worden op 40ºC. De behandeling met BuzzX® verdwijnt niet. Wanneer je een kledingstuk na 10 jaar uit de kast haalt is de afweer nog steeds even doeltreffend. De BuzzX® kleding hoeft niet speciaal ergens apart te worden gehangen.De bescherming blijft optimaal tot ongeveer 50 wasbeurten. Drogen in de wasdroger of chemisch reinigen is verboden omdatdrogen sommige bestanddelen van de behandeling verwijdert en minder efficiënt maakt.

Sasta producten met BuzzX®
Sasta voorziet meerdere van hun hign-performance producten van BuzzX®, zoals bijvoorbeeld het Haukka GTX jacket, een klassiek trekking jacket met GORE-TEX lining. Of bijvoorbeeld in de Rangers Trouser, een technische broek gemaakt van een mix van polyster/katoen.

Voor meer informatie: https://www.sasta.fi/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Sasta:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.