Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Alpha LT jacket van Arc'Teryx

Alpha LT  jacket van Arc'TeryxHet Canadese Arc'Teryx introduceert het Alpha LT jacket: een lichtgewicht drie-laags Gore-Tex XCR jack uitgevoerd met de nieuwe WaterTight Vislon Zip.

Het Alpha LT jack kan met recht een lichtgewicht worden genoemd. Maat M van het herenmodel weegt slechts 460 gram. Toch is het jack onder andere uitgevoerd met lange 'pit zips', een verstelbare voor klimhelm geschikte capuchon en andere van Arc'Teryx bekende features. Als materiaal wordt gebruik gemaakt van 390NR en 530N 3-laags Gore-Tex XCR en onder andere extra dunne tape (Tiny Tape) en Micro Seam Allowance.

Wat het jack zeker zo bijzonder maakt is de nieuwe WaterTight Vislon Zip. Samen met YKK, de grootste producent van ritsen ter wereld, werd deze nieuwe rits ontwikkeld. De tanden zijn gemaakt uit hittebestendig Nylon, de schuiver van versterkt kunststof. De rits is (uiteraard) waterbestendig.

Het Alpha LT Jacket komt er in het azul/black en zal rond de 450 Euro kosten.

Voor meer informatie: https://www.arcteryx.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Arc'teryx:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.