Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Essential Basics verwerft distributeurschap Fibertec Proofing Technologies

Essential Basics verwerft distributeurschap Fibertec Proofing TechnologiesEssential Basics, in de markt bekend als distributeur van het merk Superfeet en agent van Arc'Teryx, is sinds 1 januari officieel distributeur van Fibertec Proofing Technologies. Fibertec is een vrij jonge, maar innovatieve producent van impregnerings-, onderhouds- en reinigingsmiddelen voor buiten- en wintersportmateriaal. Essential Basics zal het gehele assortiment van Fibertec gaan voeren.

Logische toevoeging aan merkenpakket
Marit Onrust, directeur van Essential Basics, is blij dat ze Fibertec heeft kunnen toevoegen aan hun merken-pakket. “Fibertec is een logische toevoeging aan ons merkenpakket, het is een absoluut topmerk en kan daarom prima gebruikt worden voor bijvoorbeeld de kleding van ons merk Arc’Teryx.”

Wassen, impregneren en onderhouden
Het assortiment van Fibertec bestaat uit middelen die geschikt zijn voor het wassen, impregneren en onderhouden van onder andere buitensportkleding, wintersportkleding en (wandel)schoenen. Voor wassen van kleding zijn er middelen specifiek voor verschillende stoffen (denk aan shell-jacks, donskleding en wol), evenals voor het impregneren van kleding. Impregnatie kan zowel in de vorm van wassen als spray-on worden gedaan. Voor het onderhoud van schoenen beschikt Fibertec over producten voor verschillende materialen als suède en leer. Tot slot biedt Smart Wash een perfecte 'all-in-one' oplossing voor wat betreft onderweg wassen van zowel het lichaam als de vaat en kleding.

Verantwoord reinigen en impregneren
Fibertec werkt vanaf het begin van haar bestaan volgens twee principes: enerzijds willen zij impregnerings- en onderhoudsmiddelen maken van zeer hoge kwaliteit, anderzijds willen zij dat haar producten en productieproces zo min mogelijk schade toebrengen aan het milieu. Dit heeft onder andere geleid tot het ontstaan van zowel de Green Line als Blue Line series, maar ook het feit dat Fibertec zich Bluesign systeempartner mag noemen. Dat houdt in dat het gehele productieproces van Fibertec-producten nauwlettend wordt gecontroleerd en continu aan deze zeer strenge milieustandaard moet voldoen. Omdat het productieproces bovendien in Nederland en Duitsland plaatsvindt, zijn de transportlijnen kort en dus ook minder belastend voor het milieu.

Green Line en Blue Line series
De producten van Fibertec worden geleverd in twee verschillende series. De Blue Line bestaat uit producten welke de nieuwste generatie chemicaliën (C6 fluor) bevatten die veel milieuvriendelijker zijn dan de gangbare chemicaliën (C8 fluor) die in veel andere soortgelijke producten worden gebruikt. De Green Line producten zijn volledig vrij van chemische fluor-agenten en worden geproduceerd op basis van polyurethane dendrimeren. Deze zijn op geen enkele wijze schadelijk voor het milieu, niet bioaccumulerend en volledig biologisch afbreekbaar.

Voor meer informatie: https://www.fibertec-waterproofing.de/

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.