Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Verdubbel de levensduur van je uitrusting met Nikwax

Verdubbel de levensduur van je uitrusting met NikwaxMensen die in de zomer de buitenlucht in gaan zijn zich vaak heel bewust van het gevaar van UV-stralen op hun huid en dragen dan ook UV-werende kleding en smeren zich vaak in met zonnecrème. Maar ook het materiaal heeft veel te lijden van die schadelijke UV-stralen en daarom is er Nikwax Tent en Gear SolarProof® om het materiaal te beschermen en de levensduur ervan te verdubbelen.

Bescherming tegen schadelijke UV-stralen
De UV-stralen van de zon zijn niet alleen schadelijk voor de menselijke huid. Ook de waterdichtheid van uitrusting zoals tenten en rugzakken worden er door aangetast. De coating ervan wordt door de UV-stralen afgebroken, met alle nare gevolgen van dien. Twee weken in de volle zon in de bergen kan bij een tent de sterkte en waterdichtheid van het materiaal al halveren! Nikwax Concentrated Tent & Gear SolarProof® biedt de oplossing: het maakt de synthetische stoffen opnieuw langdurig waterdicht en beschermt ze bovendien tegen de schadelijke UV-stralen. Het versterkt de stof en kan zo de levensduur van bijvoorbeeld een tent of rugzak verdubbelen.

Nikwax Concentrated Tent & Gear SolarProof®
Nikwax Concentrated Tent & Gear SolarProof® hoeft slechts één maal te worden aangebracht om de levensduur van het materiaal te verdubbelen. Je kunt het – na verdunnen met water – gemakkelijk aanbrengen met een borstel of spons op bijvoorbeeld de tent, rugzak of cameratas. Het impregneert, versterkt en het beschermt je uitrusting . Uiteraard is het middel veilig voor mens en natuur: het is vervaardigd op waterbasis, bevat geen bevat geen fluorkoolstoffen (PFK's) en aërosolen, en is niet ontvlambaar.

Vergelijkbare producten
Er is ook een Nikwax Tent & Gear SolarProof® in spuitflacon verkrijgbaar. Deze maakt het makkelijk om bijvoorbeeld de rugzak en cameratas in te spuiten en op die manier te beschermen. Direct vanuit de flacon op je uitrusting spuiten en vervolgens met een doek eventueel overtollig vloeistof wegvegen. Om de waterdichte werking van kleding te vernieuwen maak je gebruik van Tech Wash®, dat de kleding reinigt en de ademende werking en waterdichtheid herstelt.

Voor meer informatie: https://www.nikwax.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Nikwax (onderhoudsmiddelen):

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.