Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nordisk Faxe - de terugkeer van een legende

Nordisk Faxe - de terugkeer van een legendeDe lancering van de voorganger van de Faxe - de Caravan Trip - in de jaren zeventig was meteen een voltreffer. Deze succesvolle tent is dan ook uitgegroeid tot een echte klassieker. In 2014 wordt de tent in een nieuw luxueus jasje gestoken en geüpgraded naar de normen van vandaag. En de tent krijgt ook een nieuwe naam, de Nordisk Faxe.

De eerste asymmetrische tent
In het midden van de jaren zeventig toen plateauschoenen, hippies en disco hip waren, werd een nieuwe superster in de outdoorwereld gelanceerd: de Trip tent van het merk Caravan. Al bij de introductie sloeg de tent onmiddellijk aan dankzij zijn slimme ontwerp: de Trip was de eerste asymmetrische noktent met stokken die een beetje zijdelings werden geplaatst waardoor kampeerders in de breedte in de tent konden liggen. Door in de andere richting te liggen konden kampeerders en trekkers de ruimte efficiënter benutten. En dankzij de schuine wanden onderaan was er meer lucht en ruimte rond het hoofd en het bovenlichaam. Dit maakte van de Trip een zeer comfortabele en populaire tent.

Een gewild item
Ondanks de vele succesvolle jaren daalde de productie van de Trip, maar deze populaire en duurzame tent werd nog altijd gespot op kampeerterreinen, omdat hij zo geliefd was bij zijn eigenaars. In het nieuwe millennium werd de oude Caravan Trip een gewild item bij liefhebbers en populair op online veilingen.

De legende keert terug
In 1991 werd het merk Caravan omgedoopt tot Nordisk. Hoewel de technologische vooruitgang ons sindsdien koepeltenten en tunneltenten heeft gegeven, blijft het asymmetrische 3-in-1 design van de Trip toch zeer comfortabel en veelzijdig. Enkele jaren geleden besliste Nordisk dan ook om de Caravan Trip te reproduceren en het klassieke ontwerp te actualiseren.

En zo doken de productontwikkelaars van Nordisk in het archief en haalden ze de legendarische tent weer tevoorschijn. Ze namen het klassieke nokontwerp en combineerden het met de beste materialen van vandaag. Het resultaat is de Nordisk Faxe – een geüpdatete en luxueuze versie van de Caravan Trip.

Klassiek design en hypermoderne materialen
Faxe is een 3-in-1 tent: De binnentent kan alleen worden gebruikt als zomertent, de buitentent kan dienen als tarp en de twee kunnen gecombineerd worden tot een klassieke tent met dubbeldaks constructie.

Het design is klassiek, maar de gebruikte materialen zijn hypermodern: De buitentent is gemaakt van 100% ripstop nylon met drie lagen siliconencoating aan elke zijde en een waterkolom van 3.000 mm. De buitentent heeft een verbazingwekkende scheursterkte van 20 kilo, ook al is het materiaal zeer licht van gewicht. Dit zorgt voor een stevige tent die tientallen jaren van avontuur zal doorstaan.

De binnentent is gemaakt van Nordisks speciaal ontworpen waterafstotende technische katoen, wat zich vertaalt in een goed ademende en droge tent. Het grondzeil bestaat uit een scheurbestendige nylon stof van hoge kwaliteit met een waterkolom van 10.000 mm.

De klassieke look wordt onderstreept door de petroleumkleur en retro details zoals gespen, haringen en stokken in hoogwaardig gezandstraald aluminium voor een echt heritage gevoel. De scheerlijnen hebben een mooie, natuurlijke kleur, trouw aan de klassieke look, maar zijn gemaakt van een modern reflecterend garen voor een goede zichtbaarheid 's nachts.

Comfort en luxe
Faxe is een comfortabele en luxueuze noktent. Als je 's ochtends wakker wordt zorgt het ademende katoen voor een aangenaam binnenklimaat. Het asymmetrische design en de schuine bodemwanden aan de buitenkant volgen de menselijke lichaamsvormen en creëren veel ruimte boven het hoofd en het bovenlichaam. In de Faxe word je dus wakker met droge voeten en voorhoofd, omdat de binnentent 's nachts niet nat is geworden van het vocht. Zelfs voordat je opstaat - of nog maar je hoofd optilt - kun je al genieten van het uitzicht door het grote panoramische raam uit mesh, dat zo is ontworpen dat je zelfs al liggend kunt genieten van het beeld van de omgeving. Echte outdoor wellness.

De nieuwe en geüpdatete tent barst van de kleine, maar superhandige details: De deuren zijn voorzien van een geïntegreerde magnetische sluiting waardoor het lijkt alsof de deuren vanzelf sluiten. Je beschikt over tal van opbergvakken en de tent is uitgerust met een wasdraad die aan de stokken kan worden bevestigd om kleding in de tent te laten drogen, en een extra opslagruimte in het dak van de tent. De Faxe heeft twee ingangsdeuren, eentje aan elke zijde.

De Faxe is een echte klassieke tent die aan alle moderne eisen voldoet. De legende is terug.

Voor meer informatie: https://www.nordisk.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Nordisk:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.