Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Eider Momentum-lijn voor liefhebbers van intensieve sporten

Eider Momentum-lijn voor liefhebbers van intensieve sportenMensen die in de stad wonen, willen steeds vaker in contact komen met de natuur. Het is tegenwoordig een trend dat buitensporters alles doen om in harmonie te zijn met de natuur. Eider, een Frans merk dat zich sinds 1962 in het hart van de Alpen bevindt, combineert de passie voor bergsporten en de historische en innovatieve kennis van textiel op een unieke en eigentijdse wijze in onder andere de nieuwe Momentum-lijn.

Nieuwe Momentum-lijn
De Mountain Sports-collectie wordt deze zomer verrijkt met de nieuwe Momentum-lijn voor liefhebbers van intensieve sporten die in harmonie met de natuur willen leven. Erg belangrijk is hierbij het extreem ademende vermogen van de materialen. Dit werd geoptimaliseerd dankzij een ‘aero’-constructie volgens de bodymapping methode: Materialen die meer lucht doorlaten worden gebruikt op plaatsen van het lichaam waar dit nodig is, zoals bijvoorbeeld op de rug. Zo is er de nieuwe Aero Softshell Jacket, een minimalistische en zeer ademende jas uit Windstopper® Mesh ideaal voor intensieve activiteiten in de bergen. Een andere uitblinker van deze nieuwe collectie is de Target Knit Jacket: een 3-laags jas uit Gore-Tex® ACTIVE. Gemaakt van stretchmateriaal, zeer ademend en superlicht! Ook in een damesvariant verkrijgbaar.

T-shirts, shorts en skirts
De T-shirts Commit (heren) en Enjoy (dames) verrassen met een nieuwe, zeer lichte polykatoenen stof in combinatie met een Polygiene® behandeling. Het damesshirt heeft een nauw aansluitende pasvorm, een V-hals, contrasterende naden en UV-bescherming. Voor de dames lanceert Eider de Move Skirt, een resistente rok dankzij het superlichte en volledige stretchmateriaal. Met geïntegreerde shorty. De heren kunnen zich deze zomer actief uitleven dankzij de Move Short, een minimalistische, lichte, stretchy en sneldrogende short.

Perfecte pasvorm
Eider blijft trouw aan de deskundigheid van zijn oprichter, een kleermaker. De kennis van de perfecte pasvorm is de basis van het creatieve proces van Eider. Alle kledingstukken worden uitgedacht, ontworpen, in patronen gesneden en ontwikkeld in het atelier in Annecy. Eider is ervan overtuigd dat de ergonomie en de pasvorm de bepalende factoren zijn voor het welzijn van de gebruiker: comfort en bewegingsvrijheid tijdens het gebruik, gemak en verfijning in alle omstandigheden.

Voor meer informatie: https://www.eider-world.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Eider:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.