Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Nikwax wint prestigieuze award voor milieuvriendelijke productinnovatie en duurzaam beleid

Nikwax wint prestigieuze award voor milieuvriendelijke productinnovatie en duurzaam beleidNikwax, wereldleider op het gebied van milieuvriendelijke waterproofing-oplossingen, is het eerste outdoormerk ter wereld dat de Queen's Award voor 'Enterprise in Sustainable Development' in ontvangst heeft mogen nemen. Deze award wordt gezien als de hoogste onderscheiding voor zakelijk succes in de UK en is een opsteker voor de waterproofing-technologie van Nikwax en haar streven om duurzaam beleid te promoten.

Sustainable Development
De awards worden jaarlijks uitgereikt door Hare Majesteit Koningin Elisabeth II en enkel aan de absolute top in elke categorie. Dit jaar werden er slechts 13 awards op het gebied van ‘Sustainable Development’ uitgereikt in het gehele land. Nikwax ontving onlangs ook al vier Outdoor Awards, elk op basis van stemmen van consumenten. Het Duitse blad Outdoor omschreef Nikwax daarbij als ware “Eco-pionier”. Dit bewijst dat Nikwax zowel op het gebied van gebruiksgemak als duurzaamheid leidend is.

Vrij van schadelijke PFC’s
Nikwax houdt mensen al droog en comfortabel in de buitensportindustrie sinds 1977, toen de huidige directeur Nick Brown het bedrijf oprichtte. Ademende jacks kunnen waterdicht worden gemaakt door ze thuis in de wasmachine te wassen door Nikwax TX te gebruiken. Dit in plaats van normaal wasmiddel. Activering op basis van hitte is niet nodig, in tegenstelling tot bij veel andere producten die schadelijke PFC’s bevatten.

Nikwax Hydrofobic Down
Nikwax is het enige bedrijf dat nooit gebruik heeft gemaakt van schadelijke PFC’s, wetende dat deze niet afbreekbaar zijn en dus voor altijd achterblijven in het milieu. Dat heeft er onder andere toe geleid dat een topmerk als Rab er voor heeft gekozen om Nikwax Hydrofobic Down toe te passen in haar nieuwste serie van donsgevulde slaapzakken en jassen die op dit moment op de markt komen.

Milieuvriendelijk productieproces
Ook in het productieproces gaat Nikwax zo milieuvriendelijk mogelijk te werk. Zo wordt regenwater opgevangen voor hergebruik en is veel geïnvesteerd in zonne-energie dat nagenoeg in het gehele elektriciteitsverbruik van het hoofdkantoor voorziet. En aan het eind van het proces werd gekeken naar manieren om het afval te verminderen, met als gevolg dat in 2006 al 16% afval werd gerecycled , in 2013 maar liefst 71% en ligt de lat voor 2014 op recycling van 80% van het afval, waarbij het bedrijf binnen vijf jaar geheel afvalvrij wil worden.

Een duidelijke opsteker
Nick Brown zegt: “De milieuvriendelijke weg nemen in plaats van de ‘easy-money’ route is een moeilijke beslissing voor sommigen, maar het minimaliseren van onze impact op het milieu is voor altijd het belangrijkste geweest. Ik ben ontzetten trots als ik onze producten in de winkels zie liggen – het is win-win: zowel voor de consument als voor het milieu. En de Queen’s Award is een duidelijke opsteker die zegt dat we het goed doen en door moeten gaan op deze weg.

Voor meer informatie: https://www.nikwax.nl/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Nikwax (onderhoudsmiddelen):

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.