Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Suunto Connected Family - Ambit3 Sport en Ambit3 Peak

Suunto Connected Family - Ambit3 Sport en Ambit3 PeakVanaf september beschikbaar: de nieuwe Suunto Connected Family biedt een compleet pakket voor iedereen die het onderste uit de kan wil halen tijdens het (buiten)sporten. Suunto's eerste Bluetooth Smart compatible productgroep bestaat uit een nieuwe Suunto Movescount App, Suunto Ambit3 Peak en Suunto Ambit3 Sport GPS-horloges. Plus de Suunto Smart Sensor voor hartslagregistratie.

Het unieke idee achter het eerste Suunto Ambit GPS-horloge uit 2013 was om geavanceerde functionaliteiten voor buitensportavonturen te combineren met geavanceerde functionaliteiten voor prestatietraining. De nieuwe Suunto Ambit3 Peak en Suunto Ambit3 Sport horloges bouwen verder op deze traditie: je kunt je sportieve activiteiten, avonturen en dagelijkse trainingen opslaan met de horloges en nu – met de gratis Suunto Movescount App geïnstalleerd op je smartphone – ook alles uploaden, je horloge-instellingen wijzigen, notificaties van de telefoon op je horlogedisplay ontvangen en je opgeslagen ‘moves’ verrijken, herleven en delen. En dit alles gewoon terwijl je onderweg bent. Tevens kan de nieuwe app ook als stand-alone programma worden gebruikt voor het opslaan en delen van je avonturen.

Suunto Movescount App voor iPhone en iPad
De nieuwe Suunto Movescount App, het hart van de Suunto Connected Family, is een stand-alone app die het gemakkelijk opslaan en delen van activiteiten mogelijk maakt, of je nu wel of geen Suunto horloge bezit. De app zal aanvankelijk beschikbaar zijn voor de iPhone en iPad en kan vanaf 1 september worden gedownload in de App Store.

Verrijk, herleef en deel je ervaringen
Met de Suunto Movescount App maak je foto´s met daarin opgenomen je actuele snelheid, afstand of andere details. De app biedt je ook de ideale manier om je avonturen met je vrienden te delen op sociale media. Met een simpele vingerbeweging kun je een ´move´ ook veranderen in een ´Suunto Movie´: een animatie die je tocht visualiseert met een 3D kaart, waar hoogtepunten en foto´s direct op de route worden getoond. De Suunto Movies kunnen zelfs gemaakt worden van ´moves´ die je in het verleden hebt gedaan, zolang ze maar zijn opgeslagen in Movescount. Zie bijvoorbeeld de Suunto Movie die Kilian Jornet maakte van zijn record-beklimming van de Denali op Suunto.com.

Smart Mobile Connection voor Suunto Ambit3 horloges
Verbonden (paired) met de Suunto Ambit3 horloges verandert de Suunto Movescount App je GPS-horloge in een multifunctionele ‘smart-watch’ . Draadloos kun je je ‘ moves’ van je Suunto Ambit3 uploaden naar Movescount, instellingen van het horloge aanpassen en tijd- en GPS-data up-to-date houden door gebruik te maken van de Suunto Movescount App op je iPhone of iPad. Je kunt telefoonoproepen en tekstberichten ontvangen op je horloge; stoppen midden in een training om te zien wie er belt is dus niet meer nodig. En tijdens het fietsen kun je je smartphone op je fiets monteren en zo gebruiken als extra (grote) display van je horloge.

Suunti Ambit3 GPS-horloges
Suunto Ambit3 Sport – de multisport ervaring: specifieke eigenschappen voor hardlopen, zwemmen en fietsen
De nieuwe Suunto Ambit3 Sport herbergt alle eigenschappen die je nodig hebt voor hardlopen, zwemmen, fietsen en multisport-training. De GPS biedt nauwkeurige tempo-aanduiding, route-navigatie en tracking, terwijl de hartslagmonitor je laat trainen in de voor jou ideale zone. Naast de reeds bekende eigenschappen van de Ambit2 S biedt de Ambit3 Sport de volgende specifieke eigenschappen:
- Zwemmen: een veel gevraagde eigenschap die vanaf nu beschikbaar is: de Ambit3 Sport meet je hartslag tijdens het zwemmen. De hartslagband met de nieuwe Suunto Smart Sensor, welke standaard inbegrepen zit bij de Suunto Ambit3 Sport HR, slaat je hartslaggegevens op tijdens het zwemmen en verstuurt deze naar je Ambit3 Sport zodra je uit het water komt.
- Hersteltijd en activiteitenmonitor: de Ambit3 Sport houdt dagelijkse activiteiten bij voor een volledigere schatting van je totale hersteltijd.

Ambit3 Peak – de avontuurlijke ervaring: alles voor sport en avontuur
Het nieuwe vlaggenschap van de Suunto Ambit familie is de Ambit3 Peak, de opvolger van de bekroonde Suunto Ambit2. Dit hét horloge voor de serieuze avontuur en atleet – met de bekende Suunto outdoor-eigenschappen zoals route-navigatie, barometrische informatie, hoogtemeter met FusedAlti™, 3D kompas en andere sportspecifieke eigenschappen – plus uiteraard alle nieuwe eigenschappen van de eerder beschreven Ambit3 Sport.
De Ambit3 Peak heeft een dubbele batterij-levensduur (tot wel 50 uur in GPS-mode) vergeleken met de Ambit3 Sport en het robuuste ontwerp met een met glasvezel verstevigde kast en een roestvrijstalen bezel maken dat hij geen krimp geeft onder welke omstandigheden en tijdens welk avontuur dan ook. De Sapphire uitvoering is bovendien uitgerust met display van saffierglas voor de ultieme duurzaamheid.

Nieuwe Suunto Smart Sensor voor het meten van hartslag
Tegelijkertijd introduceert Suunto een nieuwe oplossing voor het meten van hartslag, de Suunto Smart Sensor. Het revolutionaire ontwerp maken dit de kleinste Bluetooth® Smart compatibel hartslagsensor op de markt die de hartslag nauwkeurig meet en groot draagcomfort biedt. De nieuwe Suunto Smart Sensor kan – gebruikmakend van Movesense™ technologie – worden verbonden aan de nieuwe Suunto hartslagband of compatibele sportkleding. Verbonden met de Suunto hartslagband registreert de Suunto Smart Sensor nu ook de hartslag tijdens het zwemmen. Gedurende het zwemmen wordt de data opgeslagen in de sensor zelf en eenmaal uit het water direct naar het Ambit3 horloge of de Suunto Movescount App verzonden. De Suunto Smart Sensor met de hartslagband zijn inbegrepen bij de HR-uitvoeringen van de Suunto Ambit3 Peak en Suunto Ambit3 Sport en kan tevens los worden aangeschaft om te gebruiken met de Suunto Movescount App of andere Bluetooth® Smart compatibel apparaten.

De Suunto Ambit3 Sport en Ambit3 Peak, evenals de nieuwe hartslagband met de Suunto Smart Sensor en de gratis Suunto Movescount App zullen vanaf september 2014 beschikbaar zijn.


Voor meer informatie: https://www.suunto.com/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Suunto:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.