Home » Materialen » Materiaal-nieuws » Nieuws-item

Primus Winter Gas werkt optimaal tot -22 graden Celsius

Primus Winter Gas werkt optimaal tot -22 graden CelsiusElke ervaren outdoor-crack weet het: hoe lager de temperatuur, hoe ontoereikender de prestatie van een gascartridge. Dit is te wijten aan het evaporatie-proces dat onder koude omstandigheden minder goed verloopt. Primus introduceert daarom Winter Gas, een speciaal gas voor strenge winters. Het is geoptimaliseerd voor extreem koude temperaturen. Dankzij de Vapour Mesh-techniek kan dit gas tot wel -22 graden Celsius gebruikt worden. Tevens is het 15% efficiƫnter in zeer koude omstandigheden.

Vapour Mesh is een bijzonder soort, absorberend karton dat aan de binnenzijde van de cartridge is aangebracht. Het is een slimme innovatie: Vapour Mesh vergroot het oppervlak voor het evaporatieproces. Hierdoor kan LPG-gas eenvoudiger veranderen van vloeibaar naar gasvormig en kan het tot zeker -22 graden Celsius gebruikt worden.

Na 60 minuten koken is een Winter Gas cartridge ongeveer 9% krachtiger dan een cartridge zonder Vapour Mesh. Na 120 minuten is dat zelfs 15%. Primus Winter Gas is verkrijgbaar in een 230 g of 450 g uitvoering. Adviesprijs respectievelijk EURO 8,45 en EURO 12,95.

Gas voor specifieke omstandigheden
Naast Winter Gas introduceert Primus ook Summer Gas en Power Gas. Voor deze drie innovatieve producten won Primus de Gold Industry Award 2014 op de OutDoor 2014.

Primus Summer Gas
Primus Summer Gas is een blend van Propaan- en Butaangas, geoptimaliseerd voor zomerse omstandigheden. Conventionele gascartridges hebben een te hoge afgifte boven de 15 graden Celsius waardoor ze minder efficiƫnt zijn. Primus Summer Gas is verkrijgbaar in een 230 g of 450 g uitvoering en als 220 g cassette gas cartridge.

Primus Power Gas
Primus Power Gas is een mengsel van Propaan- en IsoButaangas. Het is de meest veelzijdige blend voor een optimaal gebruik van de lente tot en met de herfst. Zelfs als de temperatuur behoorlijk onder het nulpunt daalt, zorgt het voor optimale druk voor de brander. Kortom een gasmengsel voor allerlei omstandigheden. Primus Power Gas is verkrijgbaar in een 100 g, 230 g of 450 g uitvoering.

Voor meer informatie: https://www.primus.eu/

Andere recente nieuws-items met betrekking tot Primus:

Andere recente nieuws-items met betrekking dezelfde productgroep:

Dit materiaal-nieuws kun je gratis opnemen op je eigen site, als je gebruik maak van de RSS-feed: RSS-feed.
Lees hier meer over de Hiking-site.nl RSS-feeds.

Het feit dat producten worden vermeld in de nieuws-items wil niet zeggen dat ze ook daardwerkelijk zijn uitgetest door de beheerder(s) van deze site. De informatie is in bijna alle gevallen beschikbaar gesteld door de fabrikant/importeur.